McEnroe - Williamsová o milion

N e w Y o r k - Milion dolarů, zhruba řtyři sta milionů korun, nabízí podle listu New York Times americký finančník Donald Trump za utkání tenisového veterána Johna McEnroea s jednou ze sester Williamsových. Atraktivní "souboj pohlaví" by se měl uskutečnit v Trumpově kasinu Taj Mahal v Atlantic City. "Poslal jsem Johnovi nabídku, ale ještě neodpověděl. Určitě by to byl vzrušující zážitek," uvedl Trump. Richard Williams, otec a trenér Venus a Sereny, však řekl, že nedá dcerám k exhibici souhlas.

"Věděl jsem, že je Richard chytrý, a toto rozhodnutí to jenom potvrzuje. Moc dobře ví, že je nezbytně nutné držet dcery na hony vzdálené od Johna Big Maca," nechal se slyšet levoruký McEnroe, ale doplnil: "Od Trumpa to byla skutečně zajímavá nabídka."

Začátkem týdne Venus Williamsová prohlásila, že na podobné utkání nemá ve svém programu čas. "Nemyslím si, že bylo fér, aby hrála dvacetiletá holka proti čtyřicetiletému muži. Nechme to plavat. Teď se soustředím na US Open," uvedla letošní vítězka Wimbledonu, která neprohrála třiadvacet zápasů v řadě.

Pokud se utkání někdejšího prvního hráče světa s Williamsovou uskuteční, vsadí si bývalá vynikající tenistka Tracy Austinová na McEnroea. "Když jsem byla první na světě a můj bratr padesátý, tak mě na dvorci skoro zabil. Muži jsou rychlejší a silnější. Nic proti sestrám Williamsovým, ale peníze dám na Johna," pravila Austinová.

Před třemi lety při Australian Open porazil po probdělé noci silný kuřák německý tenista Karsten Braasch, tehdy 203. hráč světového žebříčku, v tréninku Serenu Williamsovou 6:1 a Venus Williamsové povolil jen o hru víc.

První tenisové utkání 'pohlaví' se uskutečnilo v roce 1973 v Houstonu a devadesát milionů televizních diváků vidělo výhru Billie Jean Kingové nad Bobbym Riggsem. Začátkem devadesátých let Američan Jimmy Connors porazil v Las Vegas Martinu Navrátilovou, přičemž Connors zvýhodňoval soupeřku tím, že na jeho straně kurtu platily čáry pro čtyřhru.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga