Petra Kvitová

Petra Kvitová | foto: AP

Kvitová: S hrou v Melbourne jsem spokojená, dodala mi sebevědomí

  • 3
Melbourne (Od spolupracovníka iDNES.cz) - Pořadatelská země slaví dnes svůj státní svátek Australia Day, Petra Kvitová se ale v Melbourne moc neradovala. Až v desátém zápase skončila její vítězná australská šňůra, přesto se po čtvrtfinálové prohře s Ruskou Zvonarevovou prý rychle otřepe a těší se na nadcházející Fed Cup na Slovensku.

Soupeřka dnes byla, zdá se, až příliš těžká.
Vera hrála opravdu hodně dobře a především začátky obou setů byly těžké a nedokázala jsem se s tím poprat. Rozjížděla jsem se pomaleji a ona to na mě spustila, jen jsem koukala, jak mi to tam lítá. A když už jsem jí někdy zatlačila, vše doběhla a vrátila neskutečně do kurtu. Prostě si dnes zasloužila vyhrát.

Byla jste nervózní, jako předtím v osmifinále?
Tak nervózní jsem sice dneska nebyla, ale přece jen už jsem cítila únavu. Už minule jsem v prvním setu s Pennettaovou byla trochu unavenější, nakonec jsem to ze sebe sice setřásla, ale dnes to bylo ještě těžší. Přece jen je to už můj desátý těžký zápas v posledních dnech, ale vymlouvat se na to nebudu. Po turnaji v Brisbane jsem měla pár dní volna a byla jsem na Australian Open připravená.

Dalo se na vaší hře něco změnit?
První set jsem byla zbytečně pasivní, ve druhém jsem se proto snažila vzít iniciativu do svých rukou a zkusit hrát to, co normálně. Pokoušela jsem se jí dostat do nesnází a pak případně zakončit na síti, ale při jejím výkonu to bylo opravdu těžké.

Z Austrálie ale budete určitě odlétat spokojená.
Byla to pěkná šňůra. Čtvrtfinále na úvodním grandslamu sezóny mi určitě dodalo sebevědomí do dalších turnajů a jsem spokojena i s hrou, kterou jsem v Melbourne předváděla. Snad jsem na dobré cestě.

Dokážete tak rychle přepnout myšlenky na nadcházející Fed Cup na Slovensku?
Určitě. Teď jsem sice unavenější, ale brzo to bude dobrý. I když jsem teď prohrála, nemusím být po těch předchozích devíti výhrách úplně smutná. Takže si teď dám pár dní volna a na Fed Cup se naopak moc těším.

, pro iDNES.cz

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga