Kateřina Siniaková s trofejí pro vítěze turnaje v Bad Homburgu

Kateřina Siniaková s trofejí pro vítěze turnaje v Bad Homburgu | foto: AP

Siniaková ovládla turnaj v Bad Homburgu, ve finále zdolala Bronzettiovou

  • 84
Česká tenistka Kateřina Siniaková získala na turnaji v Bad Homburgu čtvrtý titul ve dvouhře a první z trávy. Ve finále, které bylo kvůli dešti takřka na čtyři hodiny přerušeno, porazila Italku Luciu Bronzettiovou. Generálku na Wimbledon vyhrála 6:2, 7:6.

Světová jednička ve čtyřhře Siniaková na zdejší trávě o titul marně usilovala v roce 2021, kdy prohrála finále s domácí Angelique Kerberovou. Tentokrát už poslední krok zvládla. Ve dvouhře si zahrála první finále od loňského září, kdy triumfovala na antukovém turnaji v Portoroži. Zbývající dvě trofeje má z roku 2017 ze Šen-čenu a Bastadu.

„Je to nádherný turnaj a užívám si tu každou minutu. Mám radost, že jsem zakončila týden ziskem trofeje,“ řekla Siniaková při děkovné řeči na kurtu. „Hrála jsem tu potřetí a vždy přijde spousta lidí. Jsou skvělí, užívají si tenis a díky nim jsou zápasy na tomhle centrkurtu opravdu mimořádné,“ dodala tenistka, jež má nyní ve sbírce trofeje ze všech povrchů.

Siniaková vs. Bronzettiová

Finále v Bad Homburgu jsme sledovali podrobně

Proti Bronzettiové získala za 34 minut úvodní set a ve druhém se po brejku ujala vedení 2:1, než hráčky zahnal do šaten déšť. Po takřka čtyřhodinovém čekání sedmadvacetiletá Češka svůj náskok ještě zvýraznila na 5:2, koncovku si ale výrazně zkomplikovala. V dalších třech gamech neuhrála ani fiftýn a dovolila soupeřce vyrovnat na 5:5.

Druhý set nakonec došel až do tie-breaku. I v něm sice rodačka z Hradce Králové nejprve promarnila suverénní náskok 6:2, za stavu 6:5 už ale čtvrtý mečbol proměnila a na šestý pokus v této sezoně zkrácenou hru v hlavní soutěži poprvé zvládla.

Turnaj žen v Bad Homburgu

tráva, dotace 259 303 dolarů

Dvouhra - finále:
Siniaková (ČR) - Bronzettiová (It.) 6:2, 7:6 (7:5)

Keysová po 9 letech triumfovala v Eastbourne

Madison Keysová ve finále turnaje v Eastbourne.

Americká tenistka Madison Keysová po devíti letech opět vyhrála turnaj v Eastbourne. V dnešním finále porazila 6:2 a 7:6 Darju Kasatkinovou z Ruska. Mezi muži triumfoval Argentinec Francisco Cerúndolo, který získal druhý titul v kariéře a první na trávě. Ve finále wimbledonské generálky zdolal Tommyho Paula z USA 6:4, 1:6, 6:4.

Zatímco první set Keysová získala jednoznačně, ve druhém promarnila vedení 4:1 a rozhodnout musel tie-break. V něm devátá nasazená Kasatkinová odvrátila čtyři mečboly, při pátém už ale Američanka duel ukončila a vyhrála 15:13.

Osmadvacetiletá Keysová získala sedmý titul v kariéře a první od loňského ledna. V Eastbourne triumfovala už v roce 2014, kdy na tamní trávě zaznamenala premiérový úspěch na okruhu WTA.

Muži dnes museli v Eastbourne nejprve dohrát zpožděný semifinálový program. Finále nakonec po třísetové bitvě zvládl lépe čtvrtý nasazený Cerúndolo, který si o titul zahrál počtvrté. Na trávě uspěl hned na první pokus, předchozí trofej získal vloni na antuce v Bastadu. Turnajová dvojka Paul ani druhou letošní finálovou účast ve druhý titul kariéry nepřetavil, jeho jediným úspěchem zůstává výhra ve Stockholmu z roku 2021.

Turnaj v Eastbourne

tráva

Muži (dotace 791.545 eur)
Dvouhra - finále:

F. Cerúndolo (4-Arg.) - Paul (2-USA) 6:4, 1:6, 6:4.

Dvouhra - semifinále:
Paul (2-USA) - Barrére (Fr.) 6:4, 6:3
F. Cerúndolo (4-Arg,) - McDonald (USA) 2:6, 7:5, 6:2

Ženy (dotace 715.032 eur)
Dvouhra - finále:

Keysová (USA) - Kasatkinová (9-Rus.) 6:2, 7:6 (15:13)

Čtyřhra - finále:
Schuursová, Krawczyková (3-Niz./USA) - Melicharová-Martinezová, Perezová (2-USA/Austr.) 6:2, 6:4

Turnaj mužů v Palmě de Mallorca

tráva, dotace 984 805 eur

Dvouhra - finále:
Eubanks (USA) - Mannarino (4-Fr.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Bhambri, Harris (Ind./JAR) - Haase, Oswald (Niz./Rak.) 6:3, 6:4

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga