Jsem supersebevědomá! šprýmovala Plíšková po mači s nabuzenou sokyní

  • 30
New York (Od našeho zpravodaje) - O dva dny dřív vyprávěla Karolína Plíšková, že se na US Open raději peče v odpoledním žáru, než chodí na chladnou noční šichtu. Načež v pátečním programu jako na potvoru našla svoje jméno v úplném závěru - pořadatelé ji poslali na poslední mač na Armstrongově stadionu.

Řež se Sofií Keninovou, moskevskou rodačkou sídlící na Floridě a reprezentující USA, byla chvílemi nesmírně intenzivní a napínavá. Po ní už vítězka Plíšková působila uvolněně.

Los US Open 2018

O rozpumpované rivalce, která předváděla zvláštní gesta i grimasy a mezi výměnami až zběsile chvátala, svým typickým přímým způsobem prohlásila:

„Párkrát jsem ji viděla, takže vím, že se chová trochu jako nastřelená. Hrozně to hnala. Když vyhrála dva nebo tři body za sebou, snažila jsem ji zbrzdit a rytmus jí narušit.“

Keninová si na dvorci povídá, hlasitě křičí. Občas vypadá až znepokojivě. Plíšková se jejím projevem nehodlala rozptylovat: „Ani jednou jsem se nepodívala na její obličej. Koncentrovala jsem se jenom na sebe.“

Byť nastřílela 11 es, odvrátila 11 ze 13 soupeřčiných brejkbolů a zajistila si místo v grandslamovém osmifinále, jako obvykle si před reportéry sama vytýkala nedostatky.

„Mohla jsem hrát víc agresivně a být odvážnější.“

„Ztráty podání jsem si zavinila blbými chybami.“

„Chtěla jsem měnit rytmus, občas přidat do úderů víc liftu, ale vyšly z toho spíš takové polokopečky.“

Zároveň vyslovila spokojenost s tím, že partii uťala už po druhé sadě. I tak proměnila mečbol dvacet minut po půlnoci. Z tiskovky odkráčela v jednu.

Co víte o US Open

Vyzkoušejte si kvíz

Když se jí na ní jeden z amerických novinářů dotázal, jak sebevědomá je po třech výhrách, rozesmála se.

“Jsem supersebevědomá!“ opáčila, načež trochu zvážněla. „Porazila jsem soupeřky, které jsem měla porazit, takže jsem nedokázala nic úžasného. Ale není snadné projít první kola. Musíte vyřadit holky, které jsou často mladé a nemají co ztratit. Někdy je to s nimi těžší než s veteránkami a hvězdami. Jsem ráda, že zůstávám v soutěži, a uvidíme, co se stane dál.“

Plíškové newyorská jízda pokračuje. Příští nástraha? Australanka Ashleigh Bartyová, která z Flushing Meadows vyprovodila Lucii Šafářovou i Karolínu Muchovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga