Jiří Lehečka

Jiří Lehečka | foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

S volnou kartou došel Lehečka na tenisovém Moravia Open téměř k titulu

  • 0
Jeden míček chyběl k dokonalosti výkonu tenisty Jiřího Lehečky na turnaji Moravia Open. Mladý hráč dostal od prostějovských pořadatelů volnou kartu a prošel až do finále. V něm vedl 1:0 na sety a za stavu 5:5 měl při podání Jonáše Forejtka čtyři brejkboly. Možná stačilo jeden proměnit a prostějovský tenista mohl slavit titul. Nestalo se a Forejtek utkání otočil. „

Mohlo to dopadnout opačně. Dokonale se známe, dalo se předpokládat, že utkání bude vyrovnané a rozhodnou maličkosti,“ posteskl si po bitvě devatenáctiletých nadějí Lehečka.

Prostějovský areál hostil druhý díl tenisového podniku o Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta pořádaný Českým tenisovým svazem a především domácí naděje v jeho průběhu mají možnost zlepšovat své výkony. Nechyběli ani ostřílení hráči jako Zdeněk Kolář. Mezi ženami zase startovala Kateřina Siniaková nebo vítězná Barbora Krejčíková. Převahu v ženské i mužské soutěži však mělo talentované mládí.

„Díky volné kartě jsem se mohl předvést. Ukázat svoji hru. Myslím, že za výkony se nemusím stydět,“ hodnotil turnaj Lehečka. „Byly i slabší chvilky, kdy jsem hrál pasivně, ale pokaždé se podařilo vrátit na vlnu. Docela dobře vycházel servis. Celkově se ukázalo, že musím hrát aktivně a odvážně, to přináší šance a přes takovou hru se dá vyhrávat.“ 

Zástupce pořádajícího klubu si užíval i důvěrně známé kurty a podporu v hledišti při všech zápasech. A umínil si, že se co nejdříve vrátí. „Doufám, že na prostějovském centrálním dvorci ještě odehraji hodně zápasů. A až se zase dostanu do finále, bude mít lepší konec,“ plánuje Lehečka.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga