Triumfy ve Fed Cupu: Moskva, plná aréna, vítězná kolečka i fotky s Hradem

  • 3
O krásnou stříbrnou trofej už popáté od roku 2011 bojují české tenistky ve finále Fed Cupu. Po triumfu v Moskvě uspěly výběry kapitána Petra Pály třikrát v domácím prostředí. Před finále ve Francii si připomeňte předchozí slavná vítězství prostřednictvím snímků ve fotogalerii.

2011 - Rusko vs. Česko 2:3 První triumf v Moskvě zařídily ve čtyřhře zkušená Květa Peschkeová s Lucií Hradeckou. Tehdejší světová dvojka Petra Kvitová získala v sezoně po Wimbledonu a Turnaji mistryň třetí cennou trofej.

2012 - Česko vs. Srbsko 3:1 Na domácí půdě se zrodila při úspěšné obhajobě nová hrdinka. Lucie Šafářová ve dvouhrách zdolala obě srbské bývalé světové jedničky Anu Ivanovičovou i Jelenu Jankovičovou.

2014 - Česko vs. Německo 3:1 Po roční pauze se Češky vrátily do finále a zazářila dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, která v nádherné bitvě jedniček udolala současnou vládkyni žebříčku Angelique Kerberovou.

2015 - Česko vs. Rusko 3:2 Rusky přijely s hvězdnou Marií Šarapovovou (později potrestanou za doping), které však ani dvě singlová vítězství nestačila. Zaplněná O2 arena oslavovala hrdinku Karolínu Plíškovou, která v neděli vyrovnala proti Pavljučenkovové a po boku Barbory Strýcové ovládla závěrečnou čtyřhru.

2016 - Francie vs. Česko ?:? Pokud české tenistky porazí Francouzky nehrající kapitán Petr Pála se stane s pěti tituly nejúspěšnějším fedcupovým šéfem v historii.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga