Diskuze

Federer vyrovnal Agassiho. V New Yorku si ale stěžoval na povrch

Na areál ve Flushing Meadows už padla tma, slunce nad New Yorkem zapadlo. V americkém velkoměstě to začalo žít a na kurt Arthura Ashe právě nastupoval legendární tenista Roger Federer ze Švýcarska. Úvodní duel na US Open v pohodě zvládl a opět změnil historické tabulky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
_

_J_M_

30. 8. 2011 17:38
Povrch

Pomalost povrchu byla první věc, kterou jsem si včera při úvodních zápasech všiml. Z toho už se opravdu stává těžká krize tenisu. Povrchy se posledních 10 let permanentně zpomalují všude. A hlavně každým rokem čím dál víc. Na Australian Open už letos prakticky nešlo zahrát vítězný míč, jak to bylo superpomalé. Jako v líném tenisu s pěnovým míčkem. Z tenisových výměn se tak už definitivně staly šachy. US Open si jako skoro jediný turnaj ještě držel jakž takž středně rychlý povrch, ale letos už i tady podlehli zpomalujícímu trendu. Přitom to vůbec není potřeba - kdysi v 90. letech v éře Samprase a Ivaniševiče opravdu hrozilo, že už kromě servisu nebude nic jiného k vidění, tak je logické, že se proti tomu zasáhlo, ale je naprostý nesmysl v tom zpomalování stále každým rokem pokračovat, když to nebezpečí pominulo už před 10 lety, tenis je dnes úplně jinde, žádné zpomalení potřeba není, naopak je to to, co dělá sledování (i hraní) tenisu čím dál nudnější, více frustrující a vyčerpávající.

0 0
možnosti
MK

MilanK2

31. 8. 2011 8:01
Re: Povrch

Mě ale dnes v noci s Nadalem tak pomalý nepřišel, buď Nadal výrazně zpomalil nebo nevím, i když Golubev alespoň ve třetím hrál na jeden úder a neskutečně riskoval,káždopádně jestli je to pravda, tak je minimálně hloupé aby v Cinci byl povrch rychlejší než na hlavním turnaji US OPEN serie;-(

0 0
možnosti