Dva elitní Češi spojí síly

  • 1
Melbourne - Australské modré kurty byly možná svědkem klíčového důkazu, že Čechy čeká v Davis Cupu povedený rok. Na turnaji v Sydney se dal opět dohromady deblový pár Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, který by měl být českým esem i v únorovém boji Davis Cupu proti Belgii.

A pozor – proti páru Bhúpathí, Knowles to šlo Čechům náramně. Sice šlo o duel 1. kola, ale pozorovatelé se shodli, že taková úroveň by slušela i finálovému klání.

„Kluci spolu hráli proti silnému soupeři úžasně. Ještě líp než v září proti Švýcarsku,“ pochvaloval si daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil. „Vzešlo to z Radkova nápadu, právě kvůli Davis Cupu. Aby si oba ověřili, že jim to spolu půjde. Při grandslamech na to přece jen není čas, to se oba soustředí na své výkony v singlu.“

Zámořská média často zmiňují, že aby byl tým úspěšný, musí v něm fungovat určitá „chemie“. Dobrá zpráva – australský leden potvrzuje, že právě s tímhle nebude u hvězdného páru Berdych, Štěpánek žádný problém. Dva nejlepší čeští hráči spolu trénují na kurtu i během Australian Open, z hřiště v té době sálá dobrá nálada.

„Jsou si teď mnohem bližší, je to dost kamarádské, což je důležitý poznatek,“ tvrdí Navrátil. „Může to znamenat hodně nejen směrem k Davis Cupu, ale i k olympiádě v Pekingu. Myslím, že s tímhle párem by v Číně byla slušná šance na medaili.“ 

JAK NA NĚ? Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych se radí v průběhu daviscupové čtyřhry proti Švýcarům.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga