Jelena Dokičová

Jelena Dokičová | foto: Reuters

Bývalá světová čtyřka Dokičová je ozdobou tenisového turnaje na Spartě

  • 0
Australanka Jelena Dokičová a česká fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká jsou hlavními hvězdami turnaje ITF na dvorcích pražské Sparty ve Stromovce. Hlavní soutěž prvního ročníku podniku s dotací 50 tisíc dolarů startuje dnes a vyvrcholí v neděli.

Sedmadvacetiletá někdejší čtvrtá tenistka světa Dokičová už na Spartě absolvovala dva tréninky. Svůj první zápas sehraje ve středu ve 14 hodin proti čínské kvalifikantce Lu.

"Jelena hrála naposledy v lednu v Austrálii, tenhle turnaj bere jako rozehrání před grandslamovým Roland Garros," řekl ředitel turnaje Petr Luxa.

Dokičová se snaží vrátit na někdejší pozice. Před deseti lety postoupila do semifinále Wimbledonu, v roce 2002 se stala světovou čtyřkou.

Poté se ale rozešla ve zlém se svým despotickým otcem a její kariéra pomalu začala uvadat. Momentálně ji patří 123. místo.

V Praze se tak bude snažit získat další body do žebříčku. "Vybrala si nás možná i proto, že z Prahy to není do Paříže příliš daleko," dodal Luxa. Druhý grandslamový turnaj sezony začíná už příští neděli. Speciální požadavky bývalá světová čtyřka neměla. "Kdepak, chová se naprosto standardně, nehraje si na žádnou celebritu."

Nasazenou jedničkou pražského turnaje je Lucie Hradecká. Fedcupové reprezentantce patří v pořadí WTA 78. místo, v prvním kole ji ve středu čeká krajanka Zuzana Ondrášková.

Turnajovou dvojkou je pak Sandra Záhlavová, ta se na úvod utká se Slovenkou Pochabovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga