Barbora Krejčíková přišla fandit fotbalistům Líšně v pohárovém zápase se...

Barbora Krejčíková přišla fandit fotbalistům Líšně v pohárovém zápase se Spartou. | foto: Jiří Punčochář, MF DNES

Byla jsem už i na kriketu. Krejčíková ráda fandí v Brně i ve světě

  • 0
Momentálně probíhajícího turnaje v Ostravě se tenistka Barbora Krejčíková ze zdravotních důvodů zúčastnit nemůže, ze sportovního dění se ale nestahuje. Jenom není sama hlavním aktérem zápasů, ale baví se tím, co jí předvedou ostatní.

Tak se vítězka grandslamového Roland Garros minulý týden ocitla na zápase hokejové Komety a ve středu ze židličky kousek od postranní čáry přihlížela boji Líšně proti Spartě. „Nikdy jsem takhle blízko na fotbale nebyla! Byl to úplně jiný zážitek. Užila jsem si to,“ usmívala se ivančická rodačka v dresu Líšně, který dostala.

Fanouškům se v poločase svěřila, že fotbal si dřív i zahrála.

„Baví mě všechny sporty, vyrostla jsem na nich. Hodně jsem jich i dělala. Když se naskytla možnost, že jsem v Česku delší dobu, tak ráda někam zajdu a podpořím další sportovce,“ vyprávěla.

V zahraničí během turnajů se takových příležitostí najde víc. „Byla jsem na NBA, na NHL, na baseballu a dokonce i na kriketu,“ pochlubila se návštěvou sportu, který v Česku moc znalců nemá. „Zatím v kriketu nerozumím pravidlům, ale bylo to dobré. Tři hodiny jsem tam seděla, oni běhali ze strany na stranu. Člověk se pořád učí,“ líčila Krejčíková.

Přestože Praha patří k jejím nejoblíbenějším městům, neměla pátá tenistka světa coby rodačka z jižní Moravy dilema, komu držet palce. „Vždycky fandím klubům z jižní Moravy,“ ujistila bez mrknutí oka. 

Oblíbený tým nebo hráče ale nemá. „Jako fanoušek jsem asi spíš kliďas. Opravdu si jen užívám, že tady můžu být. Nejsem v tom tak zainteresovaná jako diváci na tribuně nebo týmy, které bojují o výsledek,“ podotkla.

Barbora Krejčíková podpořila fotbalisty Líšně v pohárovém zápase se Spartou.

Ještě příští týden by se měla znovu objevit na Kometě, tentokrát už s poctami na ledové ploše.

Pak už bude pomalu čas vrátit se do turnajového kolotoče. Na začátku října startuje velký turnaj v americkém Indian Wells, s nímž Krejčíková počítá, a v listopadu se pak premiérově zúčastní Turnaje mistryň. V mexické Guadalajaře, kam se letos vrcholná akce pro nejlepší osmičku sezony přesune z Šen-čenu, bude hrát jak dvouhru, tak čtyřhru s Kateřinou Siniakovou. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga