Radek Štěpánek servíruje v prvním kole na Australian Open. | foto: Karel Knap, MAFRA

V krku mi ruplo, jako když zlomíte větev. Jdu hrát, řekl Štěpánek

  • 21
Melbourne (Od našeho zpravodaje) - Nejprve se tenista Radek Štěpánek pořádně lekl. Fyzioterapeut mu pohnul s krkem tak, že se ozvala rána. "Bylo to, jako když zlomíte pět větví," řekl český veterán v Melbourne. "Ale pak přišla strašidelná úleva. Hlava mě přestala bolet. Zkusil jsem si zahrát. Šlo to. Takže můžu jít do debla."

Na Australian Open musel kvůli zranění vzdát úterní 1. kolo dvouhry, třebaže nad Slovincem Kavčičem vedl 2:1 na sety. "Měl jsem zablokované dva obratle," popisoval ve čtvrtek odpoledne pětatřicetiletý rutinér. "Jeden mi skřípl nerv, a proto se mi tak motala hlava. Čtyřiadvacet hodin s tím nešlo nic dělat, protože okolo toho místa vznikl otok."

Štěpánek po telefonu rozebral situaci s profesorem Pavlem Kolářem. Pak se svěřil do rukou jednomu místnímu fyzioterapeutovi, který kdysi spolupracoval s Ivanem Lendlem a jehož mu doporučil deblový parťák Leander Paes. "Poznal jsem ho tu před rokem, věřím mu," líčil Štěpánek.

"Ve středu ráno se páteř ještě nepovedlo uvolnit. Až večer to křuplo. To byla rána! Nevěděl jsem, jestli mi nevyskočila plotýnka jako loni. Nebo jestli mi neupadne hlava. Leander seděl vedle mě na židli a úplně to s ním cuklo." Při čtvrteční rozehrávce se Štěpánek cítil dobře a tak mohl prohlásit: "Do debla jdu."

V 1. kole čeká zkušenou dvojici atraktivní střetnutí s českým párem dvou Lukášů - Rosol, Dlouhý. Právě s Dlouhým kdysi Paes hrával. Utkání bylo po přerušení programu kvůli horku odloženo na pátek.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga