Reportáž skončila 29. 1. 2016 8:31

Finále čtyřhry žen: Hingisová, Mirzaová - Hlaváčková, Hradecká

Souboj o titul v Melbourne komentuje Tomáš Franěk

Podávat bude Hradecká
1:0
Hingisová + Mirzaová
Hingisová s Mirzaovou vedou 1:0, první hru zakončila Indka přímý bodem z podání.
40-30
Jedna z českých tenistek zasáhla míček rámem rakety a ten vyletěl mimo.
30-30
České hráčky vyrovnávají hru.
30-15
První fiftýn pro české duo
30-0
A zase! Mirzaová servírovala opět neomylně.
15-0
A hned přímý bod z podání
Podávat bude Mirzaová.
Tenistky nastupují na kurt, čeká je rozcvičení a pak už utkání začne!
V Areně Roda Lavera se právě dohrálo semifinále mixu, finále ženského deblu by tak mělo do půl hodiny začít.
Hlaváčková s Hradeckou mohou navázat na Lucii Šafářovou, která loni získala v Melbourne deblový titul v páru s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA.
Stříbrné olympijské medailistky Hlaváčková s Hradeckou se s Mirzaovou a Hingisovou utkaly loni v Singapuru na Turnaji mistryň a ve skupině prohrály 3:6 a 4:6. „Víme, co nás čeká. Martina tam bude určitě přebíhat a Sania to bude forhendem umisťovat. Dost to bude lítat,“ řekla Hradecká.
Duo H+H ovládly French Open 2011 a US Open 2013 a grandslamové finále si zahrají už popáté a poprvé po obnovené spolupráci.
České tenistky dnes čeká pořádně těžká šichta. Jen považte, soupeřky spolu vyhrály už 35 (!) zápasů v řadě. Daly se dohromady na začátku loňského roku a od té doby spolu vyhrály už jedenáct titulů včetně Wimbledonu, US Open a Turnaje mistryň. „Jsou na vlně,“ vystihla jejich jízdu Hlaváčková.
Pohodové páteční jitro! Český tenis už sice v singlu žádného zástupce nemá, ale debl? Tam to vypadá jinak. Zítra čeká finále čtyřhry Radka Štěpánka, dnes je na programu duel Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké. Ty vyzvou Martinu Hingisovou ze Švýcarska a Saniu Mirzaovou z Indie. Průběh utkání můžete sledovat zde v podrobné on-line reportáži, vítejte!