Agassi si návrat do daviscupového týmu užívá

Carson - Naposledy před pěti lety hrál Andre Agassi prestižní Davis cup. Americký tenista se teď do týmu vrátil a s Andym Roddickem a deblisty Mikem a Bobem Bryanovými se chystá na zápas prvního kola Světové skupiny proti Chorvatsku. "Přidal jsem si pár dalších dnů, abych mohl strávit více času se spoluhráči a lépe je poznal," řekl Agassi.

S Agassiho přispěním Američané třikrát získali slavnou "salátovou mísu", naposledy však triumfovali před deseti lety. Manžel bývalé tenistky Steffi Grafové si pochvaluje atmosféru v týmu, který se připravuje v dějišti zápasu v kalifornském Carsonu.

Agassi, který 29. dubna oslaví pětatřicáté narozeniny, se mezi svými o mnoho let mladšími týmovými kolegy cítí výborně.

"Pořád mi připadá, že se od nich neustále něco učím. To je skvělý pocit," uvedl. "Čím jste starší, tím více si dokážete vychutnat výjimečné okamžiky. Právě tento týden něco podobného cítím," dodal otec dvou dětí.

Rodák z Las Vegas se Davis Cupu vyhýbal, protože si nebyl jistý, zda bude moci odehrát všechny zápasy Američanů. Současný nehrající kapitán Patrick McEnroe ho však ujistil, že si může program vybrat s ohledem na účast na turnajích ATP i rodinné záležitosti.

S Agassiho výjimečným postavením souhlasili i ostatní členové amerického výběru. "Byli jsme z jeho návratu nadšení. Věděli jsme, že ta možnost existuje, a vždycky jsme doufali, že se to stane skutečností. Pro mě i pro Boba a Mikem byl Andre dětským idolem, takže je to trochu zvláštní," řekl dvaadvacetiletý Roddick.

Ten se ve dvouhře stejně jako Agassi v pátek a v neděli postaví proti Chorvatům Ivanu Ljubičičovi a Mariu Ančičovi, kteří zřejmě odehrají i čtyřhru. Američané budou chtít balkánskému týmu oplatit dva roky starou porážku, kdy je Chorvati na domácí půdě v Záhřebu vyřadili hned v prvním kole.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga