Doporučujeme

Petr Knybel, ředitel sázkové kanceláře Tipsport.

Petr Knybel, ředitel sázkové kanceláře Tipsport.

Zákaz on-line sázení by připravil republiku o miliony, tvrdí odborník

  • 15
Na fotbal či hokej už víc než týden můžete sázet pohodlně, aniž byste museli pravidelně vyrážet do pobočky některé z kanceláří. Ministerstvo financí povolilo sázení přes internet. "Kdybychom se bránili moderním technologiím, tak dodnes žijeme v jeskyních," napsal v on-line rozhovoru Petr Knybel, generální ředitel Tipsportu.

Právě česká sázková kancelář Tipsport společně s dalšími provozovateli kurzových sázek, společnostmi Fortuna, Chance, Sazka a Synot Tip, o změnu hodně stála. A od 5. ledna také službu on-line sázení spustila.

"Činovníci ministerstva financí si uvědomili, že zákazem internetového sázení připravují Českou republiku o miliony korun na odvodech státu," myslí si Knybel. "Češi sázeli u zahraničních firem, které České republice neodvedly nikdy ani korunu."

Petr Knybel odpovídal zde

V zahraničí tvoří sázky přes internet přibližně pětinu až třetinu objemu všech přijatých sázek. I Češi už dávno objevili internetové sázení, ale využívali k němu pouze servery zahraničních firem. Podle odhadů na nich prosázeli až čtyři miliardy korun. Teď mají čeští sázkaři nové možnosti.

Nový způsob sázení - on-line - by měl zároveň zvýšit celkový objem kurzových sázek, jenž se pohybuje kolem částky 12 miliard korun ročně.

Čtenáře iDNES.cz ale nezajímalo jen internetové sázení. Někteří se například ptali na možnost stát se bookmakerem.

"Říká se, že bookmakerem se člověk nemůže stát, že se jím musí narodit. Občas se pokoušíme nějakého narozeného najít," odpověděl Knybel tazateli. "Téměř vždy ovšem hledáme ve vlastních řadách - tedy mezi dlouholetými zaměstnanci Tipsportu. Takže stát se bookmakerem Tipsportu je velmi, velmi těžké."

,
  • Vybrali jsme pro Vás