Doporučujeme

Sázkař Michal Tománek vsadil na zápas bratrů Bryanových. BetClic se brání, že vypsala špatně kurzy, a tak sázky ruší. Ilustrační foto

Sázkař Michal Tománek vsadil na zápas bratrů Bryanových. BetClic se brání, že vypsala špatně kurzy, a tak sázky ruší. Ilustrační foto | foto: Reuters

Sázkař: Okradli mě o milion. Sázkovka: Postupovali jsme podle herního řádu

  • 392
Sázková kancelář BetClic se sídlem na Maltě pořádně naštvala českého sázkaře. Michalu Tománkovi zablokovala účet, ale hlavně ho podle jeho slov obrala o víc než milion korun.

"Na účtu jsem měl zhruba 1 350 000 korun, tak jsem chtěl část vybrat. V tu chvíli začaly problémy. Najednou se začali vymlouvat a nechtěli mi poslat ani peníze, které jsem na účet vložil já," popisoval Tománek zkušenost se společností, u které jde v Česku sázet přes internet.

Jako důkaz český sázkař zveřejnil fotografie mailů a sázkařského účtu, než mu ho BetClic zablokoval. Z nich vyplývá, že sázkař na účtu přes milion korun skutečně měl.

Podívejte se na důkaz. Při rozkliknutí prvního obrázku uvidíte tři probíhající sázky, které nakonec opravdu vyšly. To znamená, že k 392 206 tisícům přibyl 1 004 205 korun. To je dohromady 1 396 411 korun. Druhý obrázek dokazuje, že BetClic za všechny tři tikety poslal peníze na účet - Tománek ale zároveň požádal o vyplacení části peněz, a tak má na kontě "jen" 288 tisíc.

PROBÍHAJÍCÍ SÁZKY. Michal Tománek dokazuje, že tři tikety opravdu vsadil.VÝHRY VYPLACENY. Michal Tománek dokazuje, že společnost BetClic jeho sázky opravdu vyplatila.

"Nejdřív jsem nechtěl vybrat všechno, ale najednou mi dali strašně nízký limit na sázku, čímž pro mě BetClic přestal být zajímavý. Rozhodl jsem se vybrat všechny peníze, které jsem na účtu měl, a začaly problémy," pokračoval Tománek.

Bookmakeři se nejdřív začali dohadovat, že špatně vypsali kurz na tenisovou výhru amerických bratrů Bryanových, a tak chtěli sázku stornovat. Pak s Tománkem zdlouhavě vyřizovali přes zákaznické centrum nutné dokumenty, až přestali komunikovat úplně a českému sázkaři zablokovali účet.

"Nakonec mi poslali 312 tisíc korun. Přitom ze svých peněz jsem účet na začátku napumpoval 450 tisíci korunami. A přestali se mnou úplně komunikovat," stěžoval si.

Společnost se brání: Postupovali jsme podle herního řádu

"Danou událost jsme shledali jako politováníhodnou, nicméně nevybočuje z podmínek, kterými je společnost vázána a které jsou součástí smluvního vztahu s klienty," reagoval na Tománkovy stížnosti Milan Pastor, zástupce BetClic.

Sázková kancelář přiznává, že Tománkovi vyplatila tikety na výhru bratrů Bryanových. Pak ale bookmakeři přišli na to, že kurzy stanovili špatně, a veškeré sázky na tento zápas stornovali.

Sázkař tipuje tiketJste moc dobrý, nesmíte u nás sázet

Skotský sázkař vyhrál tisíc liber. Sázková kancelář mu za to sdělila, že mu ruší účet. Je prý moc dobrý.

"Sázky můžeme zrušit i po skončení zápasu a vyplacení výher, i když jde o velmi neobvyklý a ojedinělý krok, který se takřka výlučně týká právě jen kurzových chyb," bránil se Pastor. "Všechny sázkové kanceláře jsou pod drobnohledem licenčních úřadů, nezávislých auditorů a především samotných sázkařů a vězte, že pokud by se takováto záležitost opakovala častěji, obávám se, že by mohla být pro jakoukoliv firmu z oboru likvidační."

Společnost argumentuje, že správný kurz na zápas bratrů Bryanů s Lipským a Voestem měl být 1,05. Chvíli se ale v nabídce objevilo 3,06, čehož využil český sázkař.

"Vždyť je to nesmysl, že můžou rušit sázky i zpětně. To by si potom mohli rušit, co chtějí - a sázkař by nemohl dělat vůbec nic," divil se Tománek.

BetClic se opírá hlavně o následující věty z herního řádu: "Vyhrazujeme si právo později se zpětnou platností provést opravy zjevných chyb v zadání kurzů sázek. (...) Vyhrazujeme si právo kdykoli provést opravy případných chyb ve výpočtu výše zůstatku na vašem účtu, a to včetně sázek, u nichž již byla vyplacena výhra."

Jako omluvu společnost zaslala rozezlenému sázkaři 2 500 korun. Tománek ovšem tvrdí, že nic nedostal a u BetClic už nikdy sázet nebude.


  • Vybrali jsme pro Vás