Doporučujeme

Liberec - Sparta: Sersen brání akci Krejčíka, zatím naštěstí pro Spartu úspěšně.

Liberec - Sparta: Sersen brání akci Krejčíka, zatím naštěstí pro Spartu úspěšně. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Rozjetý Třinec míří na jih Čech, třetí Liberec hostí vedoucí Spartu

  • 0
Hokejová extraliga má v úterý na programu pět duelů 29. kola. Vedoucí Sparta se představí na ledě třetího Liberce, který velmi citelně postrádal v minulých zápasech zraněného Petra Nedvěda. Zkušený harcovník ale v pondělí vyhlásil do světa, že se už možná vrátí na led.

Č. BUDĚJOVICE – TŘINEC, 6. prosince od 17:30
Kurzy
: 2.15 x 1.40 x 4.00 x 1.58 x 2.61

Rozjetý Třinec míří na jih Čech, a ačkoliv tomu vypsané kurzy a postavení v tabulce nenapovídají, lze jej považovat vzhledem k aktuální formě za mírného favorita. Z posledních pěti zápasů nevyhrál Třinec pouze ve Vítkovicích a v neděli jasně přehrál Kometu Brno (5:1). Dobrá série posunula Oceláře již na čtvrté místo extraligové tabulky.

České Budějovice dokázaly otočit vývoj utkání v Litvínově a přivezly si dva body, které je posunuly na druhou příčku před Liberec, se kterým mají stejně 52 bodů. Třinec bude chtít navázat na dobrý domácí výkon proti Kometě, ve kterém svoji hrou přidělával starosti obráncům mladý útočník Jakub Orsava: "Dobře jsme bruslili, byli jsme rychleji u puku, z toho pramenily fauly Brna. Přesilovky jsme pak dokázali využít," říkal.

TIP: vítězství Třince v kurzu 2.61
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: remíza v kurzu 4.00

ZLÍN – KLADNO, 6. prosince od 17:30
Kurzy:
1.72 x 1.23 x 4.30 x 1.98 x 3.66

Extraliga živě

Všechny zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na TV Tipsport

Zlín až příliš hladce prohrál v neděli v Mladé Boleslavi (1:4), když především výsledek první třetiny byl katastrofální (0:3). Aktuálně sedmý tým tabulky má co napravovat a navíc tři prohry z posledních čtyř zápasů zapříčinily, že na vysněnou šestou příčku se před Zlín dostaly Vítkovice.

Kladno přehrálo doma Spartu a potvrdilo tak, že proti Spartě se tomuto týmu daří. Ve Zlíně však nečeká Kladno lehký zápas, navíc se Kladnu na hřištích soupeřů příliš nedaří. Čtyři výhry (pouze dvě po základní hrací době) proti osmi porážkám (sedm po základní hrací době) není dobrou vizitkou, stejně jako výrazně pasivní skóre 25:38. Kladno stála výhra nad Spartou hodně sil a na zlínském ledě to bude mít těžké.

TIP: vítězství Zlína v kurzu 1.72
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Zlína v kurzu 1.72

VÍTKOVICE – LITVÍNOV, 6. prosince od 17:40
Kurzy:
1.65 x 1.19 x 4.30 x 2.03 x 3.84

Zdá se, že vítkovická krize je zažehnána a vítkovický tým se pravidelně posunuje extraligovou tabulkou směrem vzhůru. Aktuálně šestou příčku budou Vítkovice hájit proti nevyzpytatelnému Litvínovu. Ten však v poslední době překvapuje čím dál tím méně a na desáté příčce už má pouhý bod náskoku před jedenáctou Kometou.

Litvínov prošel změnou na lavičce, kterou okomentoval Martin Ručinský: "Jirka Kučera střídá útočníky, Viktor Lukeš má na starosti obránce. Jirka Šlégr nám předává svoje poznatky a postřehy bez ohledu na post, na jakém nastupujeme." Litvínovští fanoušci však zřejmě považují změny ve vedení klubu za nedostatečné, protože v domácím utkání skandovali směrem ke sportovnímu manažerovi "Bubla ven". Naopak během zápasu několikrát skandovali jméno odvolaného kouče Vladimíra Kýhose. Protest fanoušci zdůraznili tím, že v první třetině svůj tým nepovzbuzovali. Atmosféra v severočeském týmu nebude ideální a Vítkovice by této situace měly naplno využít.

TIP: vítězství Vítkovic v kurzu 1.65
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Vítkovic v kurzu 1.65

KOMETA BRNO – PLZEŇ, 6. prosince od 18:00
Kurzy:
2.41 x 1.51 x 4.00 x 1.46 x 2.30

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 100 tisíc a další prémie

Zajímavé utkání je na programu v Brně. Kometa přivítá Plzeň. Jedenáctá Kometa je v podstatě v kontaktu pouze s desátým Litvínovem, protože na deváté Kladno už ztrácí pět a na osmé Pardubice devět bodů. To by musela Kometa odehrát skvělou sérii utkání, aby se jí podařilo přiblížit k těmto týmům.

Zatím Kometa předvádí nevyrovnané výkony a především na ledě soupeřů se jí nedaří výrazněji bodovat. Plzeň bude určitě nepříjemným soupeřem, i když v posledních dvou zápasech dokázala vstřelit pouze po jedné brance (v Liberci a doma s Vítkovicemi), i když na vítkovického Romana Málka vyslali Plzeňští 41 střel! 

Brněnský brankář Sasu Hovi viděl příčiny porážky v Třinci jasně: "Utkání určitě rozhodly přesilovky. Žádný tým nemá šanci vyhrát, když tolik fauluje. Párkrát jsme hráli ve třech, domácí pak měli k dispozici i trestné střílení. Ani nevím, kolik těch oslabení jsme měli."

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: remíza v kurzu 4.00

LIBEREC – SPARTA PRAHA, 6. prosince od 18:30
Kurzy:
2.41 x 1.51 x 4.00 x 1.46 x 2.30

Zajímavostí nedělního kola byla skutečnost, že oba vedoucí celky na ledě svých soupeřů prohrály. Liberec jasně 1:5 v Pardubicích, i když úvodní branku zápasu vstřelil mladý liberecký útočník Michal Bulíř. Pak již stříleli jen pardubičtí hráči. Sparta padla na kladenském ledě, ale díky zaváhání Liberce si vedoucí pozici uhájila.

Liberec poslední měření sil v Tipsport areně otočil vynikajícím finišem v závěru zápasu, který dirigoval kapitán Petr Nedvěd. Ten byl dosud dlouho mimo hru a na liberecké ofenzivě byla absence lídra týmu znát až příliš. Liberec z posledních čtyř zápasů nevyhrál v základní hrací době ani jedno utkání. Sparta nejede do Liberce určitě bez šance na dobrý výsledek.

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Sparty v kurzu 2.30


  • Vybrali jsme pro Vás