Doporučujeme

Občas si Patrik Antonius sedne i ke klasickému stolu, nejčastěji ale hraje on-line.

Občas si Patrik Antonius sedne i ke klasickému stolu, nejčastěji ale hraje on-line. | foto: Profimedia.cz

Rekord v on-line pokeru: v banku bylo v jeden moment přes milion dolarů

Soupeři sedí proti sobě, v rukou drží karty, na stole vsazené čipy za 1,3 milionu dolarů. Kdo s koho! Oběma hráčům stoupá do hlavy adrenalin, kvůli kterému najednou nemohou myslet vůbec na nic.

Ne, u této situace jste fyzicky být nemohli. V neděli se totiž stala na internetu. A nikdy v historii internetového pokeru nebyl pot (peněz v banku) vyšší.

O rekord soupeřili profesionálové Patrik Antonius a záhadný hráč bez identity, který si říká Isildur1. Oba jsou na internetu dostatečně známí a moc lidí na světě už s nimi hrát nechce.

Výhru, v přepočtu přes 23 milionů korun, si nakonec připsal Antonius.

Podle internetového serveru pokernews.com, který o souboji informoval, prohrál Isildur1 během celé hry s Antoniem přes dva miliony dolarů. Navíc se mu nedařilo ani proti dalšímu známému hráči Philu Iveymu a celý večer uzavíral se ztrátou 3,3 milionu dolarů.

Z účtu mu tak během pár hodin zmizelo necelých 50 milionů korun.

Antonius a Isildur1 překonali svůj vlastní rekord, který byl ovšem starý jen pár dnů. Nedávno bylo v banku v jednu chvíli 879 tisíc dolarů (necelých 13 milionů korun). I výsledek byl tehdy stejný - radoval se Antonius.

Antonius: Už bych hrát nemusel, ale poker mám opravdu rád

Sebevědomě o sobě tvrdí, že je nejlepším on-line hráčem pokeru. Jenomže od něj to nemůžete brát jako drzost. Výsledky a miliony dolarů na účtu hovoří za něj.

Patrik Antonius.

"Jediným hráčem, který mi skutečně může konkurovat, je Phil Ivey. Je opravdu těžké ho porazit," řekl nedávno v rozhovoru pro internetový pokerový magazín pokerplay.co.uk.

Narodil se ve Finsku, ale nejvíc času tráví v Monte Carlu a Las Vegas, kde také bydlí. V prosinci mu bude devětadvacet let a s pokerem začal před mnoha lety. Profesionálem se ale stal až v roce 2002.

Od té doby vyhrál spoustu milionů dolarů. Mezi hráči je pojem.

"Vydělal jsem si tolik, že už bych poker hrát nemusel. Já ale tuhle hru opravdu miluju," tvrdil v rozhovoru.

Ale pozor! Antonius rozhodně není gambler, který by ohrožoval budoucnost rodiny. Moc dobře si uvědomuje, že poker není vše. A tak se třeba často věnuje dceři.

"Změnila celý můj život. Rozhodně je nejdůležitější součástí mého života," uvedl. "Dcera také změnila můj pohled na poker. U karet netrávím většinu času. Rád si udělám čas pro sebe. A to je také hodně důležité. Nemůžete hrát pořád. U pokeru se musíte správně rozhodovat, a tak je důležité vědět, kdy přestat."

Antonius to, zdá se, ví dokonale.


  • Vybrali jsme pro Vás