Doporučujeme

První velkou obhajobu roku 2010 obstará kůň Kauto Star, který Zlatý pohár vyhrál už dvakrát.

První velkou obhajobu roku 2010 obstará kůň Kauto Star, který Zlatý pohár vyhrál už dvakrát. | foto: Profimedia.cz

Prvním obhájcem v roce 2010 bude kůň. Konkurovat bude Contador

  • 0
Tituly bude v roce 2010 obhajovat hodně sportovců. Ale jako první se z opětovného získání velké trofeje bude radovat kůň. Přesněji - hnědák Kauto Star bude triumfovat na Zlatém poháru v Cheltenhamu. A ještě přesněji - takovou představu zatím mají jen bookmakeři.

Britská sázková kancelář Sky Bet totiž vypsala kurzy na to, kdo se jako první v roce 2010 bude radovat z obhajoby velkého titulu.

A právě Kauto Star je v tomto ohledu největším favoritem. Má totiž výhodu - Zlatý pohár je na programu už v březnu, a tak se na něj dá sázet s kurzem 2,50.

Kdyby se Tour de France jela dřív, možná by se největším favoritem stal Alberto Contador. Sedmadvacetiletý Španěl vyhrál nejslavnější cyklistický závod světa už dvakrát a i letos ho bookmakeři tipují na vítěze.

Třetí nejnižší kurz má tenista Roger Federer, jenž v roce 2010 bude obhajovat titul z Wimbledonu. I nadaný Švýcar má proti francouzskému hnědáku nevýhodu - Wimbledon se totiž hraje na přelomu června a července. Federer ale na ostrovy pojede jako jasný adept na vítězství. Vždyť kromě roku 2008 kraluje tomuto turnaji už od roku 2003.

Kromě této velké trojice vypsali bookmakeři kurzy i na fotbalisty Barcelony (obhajují triumf v Lize mistrů), fotbalisty Itálie (mistrovství světa), rugbisty Leedsu (Super League Grand Final), pilota F1 Jensona Buttona (seriál mistrovství světa), kriketové hráče Pákistánu (T20 World Cup) a basebalisty NY Yankees (Světová série).

A nebo si myslíte, že nikdo z této skupiny elitních sportovců velký titul neobhájí? Takovou možnost bookmakeři ohodnotili kurzem 9,00.


  • Vybrali jsme pro Vás