Doporučujeme

NADĚJE SHOŘELA. Jan Hájek rozhodující duel nevyhrál.

NADĚJE SHOŘELA. Jan Hájek rozhodující duel nevyhrál. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Ostuda českých tenistů sázkařům nevadila, uhodli totiž Hájkovy prohry

  • 7
Prohra českých tenistů v prvním kole Davis Cupu s Kazachstánem nebyla překvapením jen pro sportovní odborníky a fanoušky, ale i pro sázkaře. Drtivá většina z nich věřila v postup Berdycha a spol., ovšem finančně je zachránily porážky české dvojky Jana Hájka.

Postup Kazachstánu měl na tiketu jen zlomek sázejících. "U nás to nebylo ani jedno procento ze všech sázek - pouhých 113 tiketů," uvedl Jiří Hadrava z tiskového oddělení Tipsportu.

Sázková kancelář Chance dokonce nepřijala ani jeden takový tiket. "Stejně tak u nás nevsadil ani jeden sázkař, že Berdych neuspěje proti Golubjovovi," dodala tisková mluvčí Markéta Světlíková. 

Kurzy

Na postup českých tenistů se kurzy před začátkem úvodních dvouher pohybovaly kolem 1,20 až 1,30. Na Kazachstán bookmakeři vypsali kurzy zhruba 3,60. To znamená, že ten, kdo vsadil tisícovku, má nyní 3 600 korun.

Výjimkou mezi českými sázkovými společnostmi je Synot Tip: "Postupu Kazachstánu věřilo třicet procent sázejících. Ovlivnil je hlavně fakt, že chyběl Radek Štěpánek a ve dvouhře ho musel nahradit Jan Hájek," uvedla tisková mluvčí Magda Pekařová.

Finančním fiaskem ovšem propadák českých tenistů pro sázející neskončil. Ztráty jim totiž vyrovnaly úspěšné tipy na porážky Hájka, jenž zaskakoval za Štěpánka. Oba zápasy podle předpokladů (kurzů) prohrál.

"Celkový výsledek duelu Česko - Kazachstán určitě je velkým překvapením, ale sázkaři k zápasu přistoupili obezřetně. Správně věřili výhře Berdycha v prvním utkání, oběma prohrám Hájka a vítězství Čechů ve čtyřhrách. Proto je bilance z celého víkendu mezi Fortunou a sázkaři takřka vyrovnaná," poznamenal Petr Šrain, tiskový mluvčí Fortuny.

České tenisty čeká po porážce jen boj o udržení ve Světové skupině. Soupeře ještě neznají. V prestižní týmové soutěži chyběli naposled v roce 2006, kdy si postup mezi elitu vybojovali výhrou v baráži nad Nizozemskem.


  • Vybrali jsme pro Vás