Doporučujeme

Olomoucký brankář Petr Drobisz (vlevo) a právní zástupce olomouckého fotbalového klubu Petr Konečný u soudu

Olomoucký brankář Petr Drobisz (vlevo) a právní zástupce olomouckého fotbalového klubu Petr Konečný u soudu | foto: Galgonek Václav, ČTK

Olomouc kvůli korupční kauze z ligy nespadne, určili bookmakeři kurzy

  • 4
Odnesou fotbalisté Olomouce korupční aféru pádem z první ligy? Disciplinární komise o tom sice rozhodne až 27. června, ale bookmakeři tuší už teď: tým z Hané podle nich zůstane v nevyšší soutěži.

Kurzy vypsala sázková kancelář Fortuna. Na to, že Olomouc bude hrát první ligu i v ročníku 2011/12, stanovili bookmakeři kurz 1,20. Na opačnou variantu 3,60.

"Na kauzu kolem uplácení v Olomouci by to chtělo najmout poručíka Columba. Tvrzení proti tvrzení, tisková prohlášení, nahrávky, nepřímé důkazy... Celý ten zapletenec se může řešit bůh ví jak dlouho. Zásadní rozhodnutí o případném vyloučení z ligy pak musí být učiněno relativně rychle, takže Sigma podle mě do dalšího ročníku ligy nastoupí," uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

To ovšem neznamená, že svaz Olomouc nepotrestá. Když disciplinární komise rozhodne, že klub před dvěma lety hráče střížkovských Bohemians Praha skutečně uplácel, má na výběr celou škálu trestů: pokuta až deset milionů korun, zastavení činnosti pro jednotlivce nebo odebrání bodů.

Kauza Olomouc

Všechny články o korupční aféře

Civilní soud pokračuje ve čtvrtek 23. června, ale není pravděpodobné, že by už vynesl rozsudky. Naopak disciplinární komise slíbila, že na mimořádném zasedání 27. června určitě rozhodne.


  • Vybrali jsme pro Vás