Doporučujeme

UŽ BEZ KORUNKY. Téměř půl roku mohli sázkaři v Česku vsázet číselnou loterii Korunka i na terminálech Sazky. V sobotu vedení firmy s Chance ukončilo spolupráci.

UŽ BEZ KORUNKY. Téměř půl roku mohli sázkaři v Česku vsázet číselnou loterii Korunka i na terminálech Sazky. V sobotu vedení firmy s Chance ukončilo spolupráci. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Loterie Korunka u Sazky skončila. Smlouva s Chance prý nebyla výhodná

  • 5
Číselná hra od sázkové kanceláře Chance s názvem Korunka od soboty výrazně oslabila. Už ji totiž nebude možné vsázet na terminálech Sazky, nové vedení loterijní firmy ukončilo s Chance spolupráci. Je to další z kroků v rozsáhlém "úklidu" po bývalém šéfovi Aleši Hušákovi.

Od konce srpna loňského roku se Korunka, která na pobočkách Chance funguje už od roku 1997, postupně drala po podvědomí sázkařů a soutěživých Čechů. Na rozdíl od konkurentů Tipšestky či loterie Fortuna Loto k tomu však nepotřebovala masivní reklamní kampaň. Na podzim se pouze objevilo pár billboardů. Stačilo, že Chance spojila síly se Sazkou.

V sobotu 21. ledna v 18 hodin si mohl vsadit Korunku přes terminál Sazky poslední člověk. Podle nových šéfů největší loterijní společnosti u nás byla smlouva s Chance nevýhodná. Byla jakýmsi Hušákovým "pohrobkem". Jeho nástupci mu vyčítali i to, že do terminálů pustil přímou konkurenci Sportky, nejstarší číselné loterie. Spolupráci se snažil vypovědět už konkurzní správce Cupka, ale nešlo to kvůli vysokým sankcím.

Nynější podmínky ukončení spolupráce s Chance zástupci Sazky komentovat nechtěli. Tiskový mluvčí společnosti Václav Jalovecký pro agenturu ČTK potvrdil výše zmíněná fakta a prozradil, že v první polovině roku Sazka uvede na trh svou vlastní číselnou loterii.

"Přiznávám, že pro mě je to ze strany Sazky překvapivý krok, především protože Korunka byla i v její síti velmi úspěšná, nicméně jej respektujeme," řekl Zdeněk Brázdil, generální ředitel Chance. Korunka totiž vydělávala sázkařům "korunky". Za poslední tři měsíce roku 2011 vyhráli přes 80 milionů a za pár týdnů v novém roce už Korunka zaznamenala dva milionáře.

Korunka však nekončí úplně, Chance ji provozuje dál. "Snížení počtu míst, kde lze Korunku hrát, jako vážné omezení nevnímáme. Máme vlastní pobočkovou síť a Korunku si mohou zákazníci vsadit i po telefonu," tvrdí mluvčí společnosti Markéta Světlíková.

V současnosti je v Česku přes 300 kamenných poboček, vedení firmy navíc jedná o rozšíření distribuční sítě. "S jedním partnerem už máme dohodu o spolupráci uzavřenou," trochu poodhalil plány Brázdil.


  • Vybrali jsme pro Vás