Doporučujeme

Momentka z extraligového utkání Plzeň - Zlín

Momentka z extraligového utkání Plzeň - Zlín | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Hokejisté Plzně hostí v šlágru 8. kola Zlín, zabere Slavia v Kladně?

  • 9
Hokejová extraliga rychle nabírá na tempu, v úterý a ve středu se hrají už zápasy 8. kola. K vidění bude i souboj dvou aktuálních lídrů tabulky, v němž druhá Plzeň přivítá vedoucí Zlín.

KLADNO – SLAVIA, 4. října od 17:30
Kurzy
: 2.02 x 1.36 x 4.20 x 1.62 x 2.65

Kladenští Rytíři šokovali mistrovský Třinec a odvezli si 3 body za vítězství 4:1 a přerušili tak třízápasovou sérii, ve které nevyhráli. Kladno v Třinci odehrálo výborný zápas a nesoustředilo se pouze na urputnou defenzivu a rychlé brejky, ale hrálo s "otevřeným hledím". Slavia prohrála doma s Plzní 3:5 a prohrála již čtvrtý zápas v řadě! Kouč Vladimír Růžička po utkání prohlásil, že Slavia už nemůže takto odehrát další zápas a hráči musí více bruslit a bojovat, neboť nelze spoléhat pouze na hokejové kvality.

Z tohoto pohledu je tento zápas velmi složitý na tipování. Kladno odehrálo výborný zápas v Třinci po nepřesvědčivých výkonech v Karlových Varech a doma s Mladou Boleslaví. Naopak Slavia čtyřikrát hrála slabě, ale kouč Růžička vždy dokáže ze svých hráčů dostat maximum. A jestli tvrdí, že od příštího utkání bude herní projev jiný, může Slavia překvapit a bodovat na kladenském ledě.

TIP: vítězství Kladna v kurzu 2.02
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Kladna v kurzu 2.02

PLZEŇ - ZLÍN, 4. října od 17:30
Kurzy:
1.90 x 1.31 x 4.20 x 1.71 x 2.90

Plzeň má za sebou dva vítězné zápasy, s Karlovými Vary a na Slavii. Duel proti týmu Vladimíra Růžičky rozhodla Plzeň svojí zkušeností a útočnou kvalitou již po dvou třetinách. Při přesilovkách dokážou Plzeňští vytvořit několika rychlými přihrávkami tlak a defenziva Slavie měla velké problémy.

POZOR ŠANCE! Zlínský útočník Ivan Rachůnek číhá u plzeňské branky, kterou hájí Luboš Horčička.

Zlín hraje letos výborně a "tahá" fantastickou sérii. V základní hrací době v této sezoně ještě Zlín neprohrál. V nedělním utkání Zlín přehrál Liberec 4:2, a i když konečný výsledek vypadá alespoň na částečně vyrovnaný zápas, je třeba upřesnit, že Liberec vstřelil obě branky až v závěru utkání, když na kontě Zlína svítily čtyři vstřelené góly. Liberci se na ledě soupeřů daří, ale ve Zlíně neměl nejmenší šanci. Zlín vychází z výborné defenzivy a netrápí se ani v útoku. Výsledkem je vynikající bilance a ani do Plzně nejede bez šance na body.

Plzeňský šéf Martin Straka se rozkoukává po posilách svého celku a vedle Petra Sýkory z New Jersey láká do Plzně i veterána Jiřího Dopitu. Domácí budou muset vyřešit absenci obránce Františka Kaberleho, který po ataku Kaluse nedohrál utkání a pravděpodobně bude Plzni chybět několik následujících utkání. Plzeň po pomalejším rozjezdu aktuálně hraje výborně a tento duel je rozhodně zápasem kola.

TIP: vítězství Plzně v kurzu 1.90
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Plzně v kurzu 1.90

VÍTKOVICE - BRNO, 4. října od 17:30
Kurzy:
1.85 x 1.28 x 4.20 x 1.75 x 3.01

Velmi dobře hrající Vítkovice přivítají Kometu Brno, která se trápí. V Liberci nepředvedla v ofenzivě nic a nebýt nemohoucnosti Bílých Tygrů, tak z Tipsport arény odjela Kometa s výraznější porážkou než 1:2. V následujícím utkání Kometa neměla šanci proti dobře hrajícím Pardubicím a v základní hrací době čeká Kometa na výhru od úvodního kola, ve kterém překvapila svojí hrou Třinec. Proto se postupně brněnský tým propadá tabulkou, aktuálně na jedenáctou příčku.

Extraliga živě

Všechny zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na TV Tipsport

Vítkovice jsou aktuálně na čtvrté pozici a ztrácejí 3 body na vedoucí Zlín. Mají však k dobru jeden zápas a navíc nejlepší skóre v poměru 17:8. Bodový zisk Komety z Vítkovic by byl určitě překvapením, i když brněnský tým má posílit slovenský obránce Josef Kováčik z Nitry, o kterého měli zájem i ve Zlíně.

TIP: Vítězství Vítkovic v kurzu 1.85
TIP PAVLA RICHTERA: remíza v kurzu 4.20

PARDUBICE – MLADÁ BOLESLAV, 4. října od 18:00
Kurzy:
1.52 x 1.13 x 4.35 x 2.21 x 4.50

Pardubice jasně vyhrály v Brně a společně s výhrou v prodloužení doma s Českými Budějovicemi tak vyrovnaly bodovou ztrátu z domácího debaklu od Sparty. Své umění opět předvedl Corey Elkins, který skóroval v posledních dvou zápasech a proti Českým Budějovicím vrátil Pardubice do zápasu. Elkins má na svém kontě 3 branky a 3 nahrávky a patří mu 11. pozice v bodování Tipsport Extraligy. Ještě lépe je na tom Martin Bartek, kterému s 5 góly a 4 asistencemi patří druhé místo v tomto hodnocení.

Hráči Mladé Boleslavi mají jiné starosti než sledovat individuální statistiky a soustředí se na každý zápas, aby napravili katastrofální vstup do sezony. Pět bodů z posledních dvou zápasů je ovšem bilance, která posunula Mladou Boleslav z posledního místa před Karlovy Vary. Navíc domácí výhra proti dobře hrajícímu Litvínovu je pozitivní, stejně jako pouze jedna obdržená branka od tohoto ofenzivně laděného týmu. Je třeba zmínit, že Mladá Boleslav přes obrovské chyby v obraně na počátku sezony inkasovala v posledních 3 zápasech pouhé 3 branky!

Pardubice jsou jasným favoritem, na druhou stranu se Mladá Boleslav postupně zvedá a vypsaný kurz 1.52 není zrovna nejhodnotnější.

TIP: vítězství Pardubic v kurzu 1.52
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Pardubic v kurzu 1.52

LITVÍNOV - TŘINEC, 4. října od 18:20
Kurzy:
2.25 x 1.44 x 4.00 x 1.50 x 2.40

Už se zdálo, že po jasných výhrách v Mladé Boleslavi a doma se Slavií chytá Třinec ten správný rytmus, ale vzápětí jasně prohrál doma s Kladnem. Kladno dobře bránilo a chvílemi Třinec dokonce přehrávalo. To je dalším varováním do Třince, že tato sezona není rozhodně taková, jak by si vedení týmu i fanoušci přáli.

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 100 tisíc a další prémie

Litvínov překvapuje příznivce hokeje i odborníky předváděnou hrou i svými výsledky. Sice již Litvínov nevévodí tabulce, ale i šestá pozice je výborná. Výrazný vliv na výsledky má ofenzivní hra Viktora Hübla, který zaznamenal již 4 góly a 3 asistence. Třinec se naopak opírá v útoku o aktivitu dvojice David Květoň (2 + 6) a Radek Bonk (4 + 2).

Utkání nemá jasného favorita a bude zajímavé sledovat, zda bude mít navrch aktivita litvínovského týmu, nebo zkušený třinecký kádr.

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Třince v kurzu 2.40

SPARTA – KARLOVY VARY, 4. října od 18:30
Kurzy:
1.60 x 1.17 x 4.35 x 2.06 x 3.90

Zlepšující se Sparta přivítá Karlovy Vary, které si zatím připsaly jen 4 body a uzavírají tabulku. Sparta má sice jen o 4 body více, ale v základní hrací době prohrála jen úvodní zápas na Kladně 18. září. Pak přehrál Spartu jen tým z NHL New York Rangers. Pražská Sparta nevstoupila dobře ani do zápasu v Českých Budějovicích, kde se letos každému celku hraje velmi obtížně, ale v poslední třetině Sparta vstřelila 3 branky a otočila výsledek na konečných 3:1.

Karlovarský kapitán Václav Skuhravý (uprostřed) cloní před sparťany Dougem O'Brienem a brankářem Tomášem Pöpperlem

Vítězství z Českých Budějovic je hodně cenné, což naznačuje i komentář Richarda Žemličky: "V první třetině nás hráči Českých Budějovic přehrávali a byli lepším týmem. Přesto jsme se snažili uhrát v úvodních dvaceti minutách bezbrankový stav, což se nám bohužel nepovedlo. Od druhé třetiny jsme zlepšili střední pásmo a hra se vyrovnala. V závěru jsme měli víc šancí a vrátily se nám síly, které v úvodu chyběly."

Karlovy Vary uzavírají tabulku, a tak je trochu paradoxem, že nejproduktivnějším hráčem Tipsport Extraligy je Lukáš Pech z Karlových Varů (6 + 3). Jenže Karlovy Vary obdržely již 26 gólů v 7 zápasech, a pokud chtějí častěji bodovat, budou muset zapracovat na defenzivě.

Sparta se zlepšuje a výhra proti Karlovým Varům by pražský tým posunula do horní poloviny tabulky. Karlovy Vary nejedou do Prahy určitě na výlet, ale jejich aktuální forma by neměla na bodový zisk stačit.

TIP: vítězství Sparty v kurzu 1.60
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Sparty v kurzu 1.60


  • Vybrali jsme pro Vás