Doporučujeme

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Pokerový maraton v Praze vyhrál Švéd. Odveze si přes 20 milionů korun

  • 4
Po dlouhém a vyčerpávajícím boji na finálovém stole zvítězil Ramzi Jelassi ze Švédska v hlavním turnaji European Poker Tour v Praze. Pokerový profesionál získal trofej, luxusní hodinky a finanční odměnu ve výši 835 tisíc eur, což je v přepočtu více než 20 milionů korun.

Tuhle výhru si Jelassi doslova odseděl. Pět dní střídal stoly v luxusních prostorách hotelu Hilton a postupně rozšiřoval svou sbírku žetonů. Do sobotního finále vstupoval jako chipleader a převahu nakonec zužitkoval. Jenže trvalo to dlouho...

Osm nejlepších hráčů pražského dílu série EPT usedlo do židlí v pravé poledne. Šestadvacetiletý Švéd se mohl radovat až po půlnoci. Finálový stůl se protáhl na více než 14 hodin. "Cítím se skvěle. Hráli jsme hodně dlouho, ale teď jsem neskonale šťastný," řekl Jelassi.

Zkušený pokerový hráč musel v cestě za triumfem odrazit nápor vytrvalého řeckého protivníka Sotiria Koutoupa. Řek měl navíc kolem stolu hodně hlasitých fanoušků. Třetí skončil nizozemský bankéř David Boyaciyan, loni poražený finalista.

Ještě před vrcholem se zkoušeli Jelassi, Koutoupas a Boyaciyan dohodnout na jiné výplatní struktuře pro tři nejlepší. S "dealem" však nesouhlasili všichni, a tak se hrálo dál. Švédský šampion si po sedmi letech působení v populární sérii EPT první vítězství, celkem se pojedenácté dostal na placené pozice. Celkem si hraním zatím vydělal přes 2 miliony dolarů.

Ve finále nebyl žádný Čech. Nejlepší z domácích hráčů byl Robert Kokoška, který si za 44. místo připíše na konto 15 tisíc eur, což je zhruba 375 tisíc korun.

Radost však mají organizátoři, protože letošní hlavní turnaj EPT spolu s turnajem Eureka Poker Tour pod hlavičkou herny PokerStars.net překonal několik rekordů. Další zastávkou této sezony EPT budou na začátku ledna Bahamy.


  • Vybrali jsme pro Vás