Doporučujeme

HRAJE SE O HODNĚ. Jeden z nich se stane neoficiálním mistrem světa. v Las Vegas se ti nejlepší utkali o postup do listopadového finále. | foto: AP

Do Vegas mířil český hráč beze jména, vrací se jako pokerový milionář

  • 127
Český poker má další hvězdu. Jan Škampa loni dobyl Evropu výhrou 17,5 milionu korun na European Poker Tour. Martin Staszko ho může hladce přebít v americkém Las Vegas. V prestižním turnaji o bezmála devět milionu dolarů postoupil do finále jako lídr. O pohádkové vítězství zabojuje v listopadu.

Jako kdyby čeští fotbalisté postoupili do vyřazovacích bojů na mistrovství světa. Takový úspěch zaznamenal třinecký rodák Staszko na hlavním turnaji Světové série pokeru, který je označován jako neoficiální světový šampionát pokerových hráčů.

Český hráč pokeru Martin Staszko opanoval turnaj série WSOP v Las Vegas.

V ráji sázkařů a hráčů různých karetních her uprostřed nevadské pouště Staszko hrál celý týden a překonal postupně přes sedm tisíc soupeřů.

Osmý hrací den turnaje se dostal dokonce na televizní stůl, jeho počínání přenášela americká stanice ESPN.

V lasvegaském Riu se Staszko díky opatrné a takticky promyšlené hře probojoval až k finálovému stolu. Stal se členem prestižní devítky profesionálních hráčů, které se říká také "November Nine." Finalisté totiž rozehrají rozhodující fázi turnaje až v listopadu.

Už teď jsou však mezi pokerovými celebritami. A do vysoké společnosti patří rovněž zástupce českého pokeru, vůbec poprvé v historii.

Partneři si radili

Zajímavou situaci zažili diváci v průběhu lasvegaského main eventu Světové série v pokeru. V jednu chvíli si k televiznímu stolu hned vedle sebe sesedli David Sands se svou partnerkou Erikou. Občas si do ucha šeptali jaké mají karty a vzájemně se podporovali. Ani to jim ale k triumfu nepomohlo. Nakonec obsadili 29., respektive 30. místo a odnesli si dohromady půl milionů dolarů.

Na finálový stůl se Staszko posadí jako chipleader. Má nejvíc žetonů ze všech hráčů, celkem 40 175 000. Nejslabší Samuel Holden získal jen něco málo přes 12 milionů žetonů.

Staszko je tak velmi blízko zisku nejcennější pokerové trofeje na světě. Finále main eventu se koná od 5. do 7. listopadu. Na vítěze čeká přesně 8 711 956 dolarů.

I kdyby Staszko neskončil první, tratit nebude. Každý člen November Nine má už teď garantovaný šek na 700 tisíc dolarů.

S trochou štěstí  a umu však může mít Staszko mnohem víc.


  • Vybrali jsme pro Vás