Doporučujeme

Z titulu Třince se radovali hráči, fanoušci a někteří sázkaři.

Z titulu Třince se radovali hráči, fanoušci a někteří sázkaři. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Češi prosázeli na hokejovou extraligu přes miliardu. Víc než vloni

  • 4
Češi na uplynulý ročník hokejové extraligy prosázeli víc než loni - přes miliardu korun. Sázkové kanceláře zároveň musely sáhnout hlouběji do kapsy, neboť vyplácely víc na výhrách.

"Před rokem jsme měli objem sázek 420 milionů korun, letos je to víc než 450 milionů," uvedl Petr Šrain z Fortuny. "My jsme se dostali hodně přes 300 milionů korun, z kterých zhruba 70 milionů udělaly live sázky," doplnil Jiří Hadrava z tiskového oddělení Tipsportu.

V součtu s menšími sázkovými kancelářemi a zahraničními společnostmi Češi prosázeli hodně přes miliardu. Přesné číslo zjistit nejde, protože není jasné, kolik lidé nechali právě u zahraničních internetových firem.

Objem sázek se od loňska mírně zvýšil - před rokem sázkové kanceláře hlásily o pár milionů nižší objemy sázek.

"Extraliga pravidelně patří mezi pět nejsázenějších dlouhodobých soutěží, a to počítám i všechny fotbalové ligy," poznamenal Hadrava.

Jak Češi sázeli před rokem

Připomeňte si čísla z loňského roku, kdy sázkaři prosázeli kolem miliardy

A kolik sázkovky vyplácely na výhrách? Sázkové společnosti pravidelně zpátky vyplácí 80 až 85 procent z přijatých sázek a letos to bylo podobné.

"Sázkařům se zpátky vrátilo víc než osmdesát procent," uvedla Magda Pekařová ze Synot Tipu. "Úspěšnost sázkařů se zvýšila o šest procent," doplnila ji Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Už brzy sázkařům začne další hokejový svátek. Příští týden v pátek začíná mistrovství světa, na kterém bude český tým obhajovat zlaté medaile.

Objemy sázek u jednotlivých společností
SpolečnostObjem sázek letosObjem sázek loni
Fortuna450 milionů korun420 milionů korun
Tipsport"hodně přes 300 milionů korun""stovky milionů korun"
Chancepřes 60 milionů korun55 milionů korun
Synot Tip"desítky milionů korun"41 milionů korun

  • Vybrali jsme pro Vás