Volejbalistkám bude chybět Štěpančíková

  • 1
Praha - Ženská volejbalová reprezentace se musí na zářijovém mistrovství Evropy v Bulharsku obejít bez kapitánky a první nahrávačky Evy Štěpančíkové, kterou čeká státní zkouška na Filozofické fakultě v Olomouci. "Dokončuje bakalářské studium, proto se omluvila," vysvětlil kouč Miroslav Čada.

Štěpančíková bude skládat státnice 11. září, o devět dnů později odletí tým na šampionát. Třebaže trenér koketoval s myšlenkou, že by legionářka z italského celku Reggio Emilia na poslední chvíli naskočila do rozjetého vlaku, nakonec se s její absencí smířil. "Těžce jsem se s tím vyrovnával. Dlouho ale s námi netrénovala a příprava na Bulharsko by nestačila," uvedl.

Roli kapitánky převzala další opora Marcela Ritschelová. V současné době je v reprezentaci čtrnáct hráček: nahrávačky Šimánková se Sieglovou, blokařky Ritschelová, Bucková, Králíková a Jamborová, smečařky Mocová, Schwobová, Havlová, Horká, Spalová, univerzálky Jenčková, Nejezchelbová a libero Tomanová.

Vedle Štěpančíkové chybí v reprezentaci i další stálice Večerková, neboť je po operaci kolena. "Navíc si Jenčková léčí výron, ale snad to nominaci neovlivní," doufá Čada. Do šampionátu volejbalistky sehrají ještě čtyři mezistátní zápasy na turnaji v italské Vicenze, kam již odletí dvanáctka vyvolených. Směr Varna naberou 20. září, dva dny před začátkem mistrovstvím Evropy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž