Diskuze

Český kajak vládne světu. I bez medailí Prskavce a Hradilka

Francouzské barvy byly na vodáckém kanále v Pau všudypřítomné. Děti měly pomalované obličeje, rty a nakonec i slzy. Když totiž v pátek proťal cíl své finálové jízdy domácí miláček, kajakář Boris Neveu, zařadil se až za dva Čechy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z druhé strany, trochu provokativně. Nevládne český kajak světu právě proto, že je malým sportem, na okraji vyřazení z OH? Myslím si, hypoteticky, že jakmile by sport na OH expandoval, například zvýšeným počtem disciplín a hlavně počtem závodníků z jednotlivých zemí na disciplínu, došlo by k revolučním změnám ve výsledcích a přesunům sil (např. Čína, Německo, USA a další)

0 0
možnosti
TB

Je to nádhera, jak čeští kajakáři vládnou světu, když k tomu ještě přibereme rychlostní kanoistiku. O to víc smutno je mi z nesmyslných pravidel OH, kdy může nastoupit v disciplíně pouze jeden. Obzvláště v tak ošemetné disciplíně, kdy jedno malinké zaváhání může stát naděje na medaili, mi tato pravidla připadají naprosto proti duchu OH a vůbec proti duchu fair play. Navíc se ruší léty prověřené disciplíny olympijského programu.

Pokud mají být OH opravdovým vyvrcholením snažení sportovce jednou za čtyři roky, tak by se musely úplně změnit pravidla v mnohých sportech. Jsou tam také šílené nesrovnalosti mezi sporty. Jsou sporty, kde má sportovec po jednom zaváhání druhou nebo i třetí šanci, na druhé straně tam jsou sporty, kde o vítězi třeba mezi nejlepší světovou TOP 10 rozhoduje vlastně skoro náhoda...

3 0
možnosti
MC

Zapomente na Prskavce, neni hoden. Veslar Synek sve zavahani z OH ve slabe konkurenci alespon jakz takz napravil.

0 5
možnosti
TB

Zapomeňte na Cajthamla, není hoden....

7 0
možnosti