Velký favorit mohl prohrát

-
I hůře než remízou mohla pro Teplické dopadnout ligová premiéra. Velký favorit s Frýdkem a Kolomazníkem v sestavě, na něž bylo zvědavo téměř dvanáct tisíc lidí, nezvládl druhou část svého představení. Domácí trenér Josef Pešice bědoval, že mužstvo ztratilo vyhraný zápas. Vedlo od 31. minuty, kdy po centru Frýdka hlavičkoval zblízka Tesařík. Rozhodně to nebyl nějaký koncert, ale pár šancí na zvýšení skóre přišlo, třeba přímý kop Verbíře do tyče. Ze všeho nejvíc však situace v 53. minutě, při níž Nohavica fauloval Verbíře, ten šel kopat penaltu, ale míč poslal vedle branky. "Stane se, ale takové zápasy je třeba takticky dotáhnout k vítězství," reagoval Pešice. Opava zvyšovala nebezpečnost svých brejků a v 60. minutě se po jednom z nich prosadil Nezmar. Byl to výbuch, jenž rozmetal teplické mužstvo. Místo odvety v podobě systematického tlaku přicházely naivní a nepřesné akce, z nichž mohl těžit soupeř, který pronikal do rozhozené obrany. "Cenný bod, ale mohly být i tři, kdybychom proměnili ještě další brejk," zalitoval Jiří Bartl, trenér Opavy.

Branky: 31. Tesařík - 60. Nezmar.
Rozhodčí: Jirků.
ŽK: Frťala - Kamas, Kolínek, Nezmar.
Diváků: 11 657.
Poločas: 1:0.

Teplice: Macháček - Pikl - Brabec, Rada - Fousek (79. Řízek), Frťala, Frýdek (72. Bílek), Kolomazník, Tesařík - Verbíř, Divecký (72. Sourada).

Opava: Schmucker - Harazim (55. Špiláček), Fencl, Nohavica, Kamas Grussmann, Štefka, Kolínek, Szkukalek - Hendrych (81. Vychodil), Nezmar (90. Metelka).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Josef Pešice