Adam Stuchlík

Adam Stuchlík - HLAVOU DOLŮ. Pardubický skokan do vody Adam Stuchlík zůstal při mezinárodním mistrovství republiky těsně za medailovými příčkami. | foto: Michal Klíma, MF DNES

Pouze Dvořáková si doma vyskákala medaili

Pardubice - Jednu medaili získali mladí pardubičtí skokané do vody při mezinárodním mistrovství juniorů. Závod v domácím prostředí vyšel nejlépe Dianě Dvořákové, která vybojoval stříbro v kategorii dívek B na jednometrovém prkně. "Je to příjemné, že jsme dosáhli na medailové umístění. Diana skákala dobře," prohlásila trenérka Marie Čermáková. "Lepší to asi být nemohlo."

Řadu let nebyl tento závod kvalitně obsazen jako letos." V silné konkurenci další pardubičtí závodníci na stupně vítězů útočili marně.

Pro Zuzanu Duškovou, Adama Stuchlíka i Michala Tlustého byla maximem čtvrtá místa, pro Anetu Veleckou, která splnila limit pro účast na mezinárodních závodech v zahraničí, zase pátá příčka.

"Je znát, že většina našich závodníků nemá zkušenosti s tak obsazenou soutěží," prohlásila Čermáková. "Stuchlík má fantastický cit pro prkno, ale rozhodčím se nelíbilo provedení skoků. Tlustý skáče technicky dobře, postrádá však větší obtížnost.

To platí i o Velecké." Z českých skokanů se při šampionátu nejvíce prosadila Lucie Prokešová z pražské Slavie. Vyhrála kategorii dívek B na jedno i třímetrovém prkně. "V tak silné konkurenci jsem se zlatem vůbec nepočítala," přiznala Čermáková. Mistrovství podle očekávání dominovali ukrajinští skokani, kteří patří mezi absolutní světovou špičku.

"Kvalitně skákali i závodníci z Austrálie, které vedl trenér z bývalého Sovětského svazu, a Maďaři. Výkony nejlepších se blížily dospělým," podotkla Čermáková.

"Je jen škoda, že u nás nemůžeme pořádat třeba juniorské mistrovství Evropy či světa. Zvládli bychom to, ale je nutné udělat rekonstrukci věže a prken."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž