Plavci míří ze Šanghaje do Plzně

Plzeň - Plzeň přivítá další mistrovství republiky v plavání v tomto roce. Do finále šampionátu družstev se probojovalo osm nejlepších mužských a ženských týmů. Největší souboj o zlatou medaili se očekává především mezi pravidelnými rivaly ze Zlína a Brněnské Komety.

Oba týmy sebou přivezou své největší posily, kterými jsou čeští reprezentanti a účastníci nedávného mistrovství světa v Šanghaji.

Ilona Hlaváčková píše pro iDNES

Za Kometu to bude čerstvý český rekordman a finalista ze světového šampionátu na trati 100 m volným způsobem Martin Verner. Do Plzně se těší.

"Rád poplavu na Slovanech, přesto že únava z časového posunu a cestování z číny ještě nepominula. V plánu ovšem mám pro mne netradiční disciplíny, takže pokud se nebude situace s průběžnými výsledky komplikovat, budu mít o zábavu postaráno," říká.

Zlín má také silné zbraně v podobě reprezentačních stálic znakařky a motýlkářky Marcely Kubalčíkové a prsaře Daniela Málka, kteří se budou snažit pro svůj oddíl vyplavat co nejvíce bodů.

Ovšem jejich trenér pan Přikryl konstatuje: "Pondělní návrat ze světového šampionátu se opravdu zkomplikoval a únava na plavce ještě doléhá. Nebudou to mít jednoduché, ale věřím, že využijí svých zkušeností. Ve družstvu máme bojovnou náladu a soutěživého ducha. Nakonec, je to jediná soutěž družstva..."

Do bojů o medailové pozice mohou samozřejmě zasáhnout i domácí plavci ze Slávie VŠ Plzeň. Přestože postupují až ze čtvrté pozice, jejich naděje jsou vysoké, neboť při semifinálovém kole bylo družstvo oslabeno velkou neúčastí pro nemoc.

Z důvodu nemoci musel zrušit účast ve finále ženský tým Hradce Králové, šanci zasáhnout do pořadí tak dostala i ženská část domácího oddílu Slavia VŠ Plzeň.

Víkend slibuje velký sportovní zážitek a dobrou podívanou. Závody začínají v sobotu v 16.00 slavnostním nástupem a pokračují v neděli od 9.00 hod.           


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž