Ospalý si před ME odpočine a uvidí

Brno - Ještě včera naposledy polykal triatlonista Filip Ospalý ve španělském středisku Lloret del Mar poslední tréninkové dávky. Dnes ráno usedne do autobusu a vydá se do 500 kilometrů vzdálené Valencie, vstříc dalšímu triumfu z evropského šampionátu. Ten se v neděli uskuteční právě ve Valencii.

„Evropa je pro mě prvním letošním startem, a tak výsledek je hodně neznámý,“ brzdí přehnané plány Ospalý.

Jenže kdo ho zná, ví, že takový je pořád. Někdy až přehnaně skromný. A přitom z posledních tří evropských mistrovství má tři medaile, zlato a dvě stříbra.

„Nevím, jak jsou na tom soupeři, ale jelikož je to jeden z posledních závodů, kde se dají sbírat body do olympijské kvalifikace, určitě budou maximálně připraveni,“ míní sedmadvacetiletý závodník brněnského týmu Olympo.

Sám se cítí být v dobré pohodě, formu tři týdny piloval přímo ve Španělsku, v oblíbeném letovisku triatlonistů v Lloret del Mar. „Odtrénoval jsem vše, co jsem měl v plánu a vyhnula se mi i zranění,“ říká spokojeně Ospalý.

„Ale jedna věc je trénink a druhá závod.“ Avšak i na zdánlivě bezproblémovém soustředění našli triatleti několik neduhů. Tak za prvé, bylo deštivo a chladno. A za druhé...

„Kvalita stravování určitě neodpovídala čtyřhvězdičkové kategorii,“ zlobí se Ospalý. „Ale hlady neumíráme,“ dodá vzápětí s úsměvem.

I to jako by symbolizovalo náladu v českém týmu. Triatleti stále drží pohodovou až rodinnou partu. „Každý máme jiný charakter, takže každý den se najde někdo, z koho si ostatní mohou utáhnout.“

A jak Ospalý stráví poslední dny před závodem? „Pořadně si odpočinu a pak se uvidí.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž