Neumannovou čeká nápor

Tro n d h e i m, Pr a h a - V místě spojeném s nostalgickou vzpomínkou na první "velkou" medaili, bronz z mistrovství světa 1997, si opět po měsíci stoupne Kateřina Neumannová do stopy Světového poháru. Čeká ji, co ještě v životě neprožila: čtyři závody na její oblíbené trati 5 kilometrů během pěti dnů. "Velké sebevědomí nemám, přece jen po viróze a polykání antibiotik zbylo na trénink málo času. Na sever jsem se ale těšila, krátké tratě mám ráda, na delší se ostatně zatím necítím."
Neumannová běží dnes v Trondheimu 5 kilometrů volně, v sobotu pak v Lillehammeru stíhací závod sestávající ze dvou pětikilometrových běhů, dopoledne klasicky, odpoledne volně.

"Je to extrémně těžké, takový závod jsem prožila už v prosinci v Sappadě. Když jsem jako devátá dojela ve druhé pětce do cíle, ležela tam polovina závodnic na sněhu. To se nestává, Rusky si otřou nos a mohly by jet dál."

Čas na odpočinek mezi oběma závody je krátký, necelé tři hodiny. "Trochu jsem se vyjela, snědla banán, převlékla se v hotelu do suchého a zase jela na start. Musím přiznat, že se mi třásly nohy."

Na závěr severského turné poběží Neumannová pětikilometrový úsek ve společně štafetě mužů a žen. "V Lillehammeru jsou široké tratě, dá se předjíždět a krajina kolem, to je zimní Norsko, které miluji."

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž