Návrat Tysona pro něj skončil knokautem

  • 1
Louisville - Poprvé po sedmnácti měsících se v ringu představil Mike Tyson, ale jeho návrat k boxu skončil debaklem. Jeho britský soupeř Danny Williams ho poslal ve čtvrtém kole k zemi. Zahraniční média šokující prohru označila za konec jeho chaotické kariéry. V šatně pak prý plakal trenérovi Freddiemu Roachovi na rameni, ale pro novináře se nevyjádřil.

Svého času nejmladší profesionální mistr světa těžké váhy svůj možná poslední duel ztratil v rodišti jiného slavného boxera Muhammada Aliho.

Po zápase byl pořádně zřízený, protože v nemocnici, kam odjel kvůli povinné počítačové tomografii mozku, mu lékaři ošetřili i podvrtnuté koleno a zašili
roztržené obočí.

Před 18.000 diváků měl v prvním kole osmatřicetiletý "Iron Mike" jasně navrch, útočil hlavně na trup, ale zdrcující úder se mu zasadit nepodařilo. Jeho soupeř naopak postupně získával převahu a ve čtvrtém kole po sérii úderů zdecimoval Tysona tak, že se vysoký favorit i po odpočítání sotva mohl postavit na vlastní nohy.

"Vlastně jsem s ním chtěl nejdřív hlavně boxovat a teprve po čtvrtém kole na něj vlítnout a porazit jej. Ale když mě v prvním kole celkem dobře trefil, rozhodl jsem se začít válčit hned," popsal boj Williams, který v rozhodujícím okamžiku zápasu nandal Tysonovi během několika sekund až dvacet ran.

"Mike má pořád obrovskou sílu v pěstech. Ale když ho zasypete sérií úderů, vzpamatovává se jen pomalu. Na to jsem vsadil," řekl Brit. Dodal, že věří v odvetu, další Tysonova budoucnost je ale nejistá.

"Až uplyne nějaký čas, sedneme si a poradíme se. Rozhodně ale Mike nebude dávat všanc své zdraví," uvedl trenér Roach. "Dnes se mi omlouval a řekl, že je zklamaný. Nečekali jsme, že Williams přečká úvodní tlak. Všechny nás překvapil," dodal kouč.

Tyson utrpěl pátou porážku ve svém 57. profesionálním duelu, přesto si přišel na šest milionů dolarů, které však jeho takřka sedminásobně větší dluhy nevyřeší. Jen dva miliony totiž připadnou jemu, ostatní putují rovnou k věřitelům.

O sedm let mladší a o půl hlavy vyšší Williams, který ještě vloni prohrál duel o evropský trůn s Turkem Sinanem Samilem Samem a do duelu nastupoval jako outsider s kurzem 9:1, svou bilanci vylepšil na 32 vítězství při třech prohrách. Za výhru nad Tysonem ale obdržel jen čtvrt milionu dolarů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž