Štěpánka Hilgertová během Českého poháru vodního slalomářů

Štěpánka Hilgertová během Českého poháru vodního slalomářů | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Štěpánka Hilgertová nepostoupila na ME z kvalifikace, zato její neteř ano

  • 0
Devětačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová nepostoupila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Tacenu z kvalifikace do nedělního semifinále. Uspěla neteř dvojnásobné olympijské vítězky Amálie Hilgertová a těsně prošla dál také mistryně světa Kateřina Kudějová. Stoprocentně úspěšné bylo trio kanoistů Michal Jáně, Matyáš Lhota a Vítězslav Gebas.

Česká vodácká legenda Hilgertová se na šampionát dostala až dodatečně jako náhradnice za původně nominovanou Karolínu Galuškovou, jež se startu vzdala kvůli studijním povinnostem. Vicemistryně Evropy z Tacenu z roku 2005 obsadila v první kvalifikační jízdě, z níž postoupilo 15 kajakářek, dvaadvacátou pozici a v druhé jízdě o pět zbylých míst byla čtrnáctá.

Namále měla také úřadující světová šampionka a bronzová z ME 2015 Kudějová. V první kvalifikaci byla jen o jednu příčku před Hilgertovou a v druhé jízdě zachránila semifinále čtvrtou pozicí. V obou případech měla dva dotyky branky.

Bez větších nervů postoupila do semifinále jen bývalá juniorská mistryně světa Amálie Hilgertová. Devatenáctiletá kajakářka byla v první kvalifikaci dvanáctá a do „opravy“ nemusela.

Hned v první kvalifikační jízdě si zajistili semifinále také čeští kanoisté. Jáně v ní obsadil třetí, sedmnáctiletý juniorský mistr Evropy a vicemistr světa Lhota dělené čtvrté a čtvrtý muž z olympijských her v Riu Gebas poslední postupové patnácté místo.

Odpoledne se v Tacenu jedou závody hlídek, v sobotu budou o individuální medaile bojovat kajakáři, kanoistky a deblkanoe.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž