Mají body, ztratili střelce

-
Naplněný stadion se sparťanské ztráty nedočkal. Favorita znovu zachránil náhradník Siegl. O výhře rozhodl stejně jako před týdnem proti Brnu. "Měli jsme uhrát bod. Potrestala nás jediná fatální chyba," bědoval Vlastimil Petržela, trenér Bohemians. V 59. minutě přetáhl P. Novotný centr, Baranek přiťukl míč před Siegla, který pohotově hlavičkoval. Míč se odrazil od břevna za Čontofalského - 0:1. Byla to vůbec první výraznější šance Sparty. Mužstvu hodně ublížilo Lokvencovo zranění. Faulovaný útočník si poranil vazy v lokti a musel už po půlhodině střídat. "Ruka se mi zaryla do bahna a ještě jsem na ni spadnul," vyprávěl, když se sádrou opouštěl stadion. Spartě bude chybět dva až tři týdny. Bohemians dlouho jen bránili. Když měli rozehrát postupnou akci, raději nakopli míč dopředu, protože soupeř dravě dotíral. V šanci se ocitl až ve 49. minutě Melecký, ale přestřelil. Útok domácích byl nulový. "Útočník Zdráhal vypadal, že hraje se Spartou. To byl ostudný výkon," komentoval trenér Petržela.

Branka: 58. Siegl. Rozhodčí: Šedivý - Talpa, Gulajev. ŽK: Návrat - Bolf, Rosický. Diváci: 10 582. Poločas: 0:0.

Bohemians: Čontofalský - Hrbek - Doležal, Vomáčka - Petrouš, Janáček, Melecký (70. Kulig), Culek, Mareš - Návrat (73. Kulvajt), Zdráhal (70. Klago).

Sparta: Blažek - J. Novotný - Fukal, Bolf - Sionko (56. Obajdin), Z. Svoboda, Jarošík, Rosický, P. Novotný (90. Lengyel) - Baranek, Lokvenc (30. Siegl).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte