Jan Micka

Jan Micka | foto: ČSPS - Martin Sidorják , iDNES.cz

Micka se kvalifikoval na mistrovství světa i na hry také na osmistovce

  • 0
Plavec Jan Micka se kvalifikoval na červencové mistrovství světa i na olympijské hry 2020 v Tokiu také na osmistovce. Ve Stockholmu časem 7:50,39 český kraulař zaostal o 66 setin sekundy za svým českým rekordem. Splněným limitem tak navázal na úspěšné vystoupení na patnáctistovce, kde vlastní české maximum výrazně vylepšil.

Čtyřiadvacetiletý Micka si po povedené přípravě jel do švédské metropole pro osobní rekordy. Z výkonu v závodě na 800 metrů volný způsob nebyl nadšený. V závěru nedokázal zrychlit jako soupeři a skončil pátý.

„Když jsem se díval na mezičasy, tak jsme s trenérkou došli k závěru, že jsem už od začátku plaval pomalu a dělal jsem chyby na obrátkách. Aspoň víme, kde a na čem máme zapracovat, aby ty časy byly mnohem lepší než teď,“ uvedl v tiskové zprávě svazu svěřenec Jaroslavy Passerové.

Micku příští rok v Tokiu čekají třetí olympijské hry. V Londýně 2012 jako sedmnáctiletý pod pěti kruhy debutoval a v Riu 2016 skončil dvanáctý na kraulařské patnáctistovce, která je jeho nejsilnější disciplínou. Na mistrovství světa v Koreji bude v létě na 1500 metrů obhajovat finálovou účast z MS 2017 v Budapešti, kde skončil osmý.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž