Žákovský fotbal

Žákovský fotbal | foto: Petr Bílek, MF DNES

Stovky dětských sportovních klubů se dočkají při restartu pomoci

  • 0
Více než rok trvající pandemie koronaviru se neblaze projevila i ve světe sportu. S krátkou letní výjimkou zavřená hřiště a stadiony, nemožnost nejen hrát a závodit, ale také byť jen trénovat - to vše dopadlo nejen na sportovce profesionální, ale především na tisíce amatérů a zejména dětí. Pomoci k tomu, aby postupný návrat k normálu proběhl u těch nejmladších co nejlépe má pomoci také projekt „Hýbeme se hezky česky“, s nímž spolu s významným partnerem přišly Česká obec sokolská a Asociace školních sportovních klubů.

Díky tomuto projektu se v letošním roce stovky dětských sportovních klubů napříč regiony dočkají finanční i materiální pomoci v celkové výši přes 5 milionů korun. Celkem podporu na základě hlasování obdrží 465 klubů po celé zemi.

Do hlasování se mohou až do 19. května přihlásit na webu www.hybemesehezkycesky.cz všechny týmy, které jsou členy České obce sokolské nebo Asociace školních sportovních klubů. Celkem se tak může zapojit až téměř 6 tisíc aktuálně registrovaných týmů.

„Podpora našich mládežnických oddílů, obzvláště v této době, je nesmírně důležitá. Každý, kdo tuto pomocnou ruku podá, ukazuje, že to myslí s našimi dětmi dobře, a zaslouží si poděkování a respekt,“ říká Marek Tesař, výkonný ředitel České obce sokolské.

Prezidentka Asociace školních sportovních klubů Svatava Ságnerová dodává: „Mám velkou radost, když se nám v Asociaci daří podporovat děti v jejich sportovním úsilí a motivovat je k pohybu. Projekt Hýbeme se hezky česky je ideální příležitostí, jak po dlouhém sportovním útlumu zase postavit dětský sport v Česku na nohy.“

Úvodní hlasování vedoucích a zástupců klubů skončí 19. května. Od 3. června pak bude probíhat další online hlasování, z něhož vzejde ve 155 mikroregionech 465 finalistů (v každém mikroregionu tři). Všechny tyto týmy obdrží balíčky zdravé výživy a zúčastní se finálního hlasování, kdy první tým v každém mikroregionu obdrží finanční ve výši 15 000 korun, druhý a třetí tým v pořadí obdrží finanční podporu 5 000 korun. Celková podpora tak přesáhne částku 5 000 000 korun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Marek Tesař