Hokejisté už se potí při suché přípravě

Jihlava, Třebíč - V Německu právě vrcholí světový šampionát, hráči z NHL, kterým už skončila sezona odpočívají, ale prvoligoví hokejisté už se naplno věnují letní přípravě. V Jihlavě trénují na suchu od 23. dubna, v Třebíči začali ještě o týden dřív.

Třiadvacet hráčů mají k dispozici jihlavští kouči. „Netrénuje s námi Ivo Novotný, který nepodepsal smlouvu. Skončili Poukar, Čáslava, Pospíšil a Koudelka, kteří byli v Jihlavě minulou sezonu na hostování. Naopak přišel Roman Hlouch z Třebíče a trénuje s námi i Přemysl Duben, který se vrátil z Ameriky,“ prozradil trenér Dukly Karel Dvořák.

S týmem se nepřipravuje ani útočník Marián Havel, reprezentant do osmnácti let. „Zdá se, že půjde za bráchou za moře,“ objasnil příčiny jeho počínání kouč.
Mužstvo trénuje třikrát týdně dvoufázově, pobyt v posilovně je prokládán basketbalem a jízdou na kole. „Je to teď taková všeobecná příprava: různé posilování, nabírání objemu, získávání síly - jako každý rok,“ říká Dvořák. „Ale v následujících týdnech už přitvrdíme, důraz musíme klást především na fyzickou kondici.“

V Jihlavě se bude trénovat do konce června, pak mají hráči tři týdny dovolené. „Doufám, že se hned 23. července dostaneme v Havlíčkově Brodě na led. Prvního srpna už totiž hrajeme pohárový zápas s Rosicemi,“ zmínil úvodní kolo soutěže Tipsport cup Dvořák.

Horácká Slavia se po ztrátě nejproduktivnější dvojice Roman Hlouch, Milan Buďa poohlížela po adekvátních útočných posilách. „Do přípravy se zapojil Robert Holý z Rosic a naším hráčem už je také Jakub Žiška,“ prozradil manažer Třebíče Karel Čapek.

Šestadvacetiletý Robert Holý byl v uplynulém ročníku nejlepším střelcem Senátorů, když ve 47 zápasech nastřílel 22 branek a přidal 12 asistencí.
Jakub Žiška posílil Horáckou Slavii na začátku roku jako náhrada za Oldřicha Bakuse a ve zbytku sezony stihl v třebíčském dresu nasbírat deset bodů za pět gólů a stejný počet přihrávek. Jeho hostování z Rosic se nyní definitivně změnilo v přestup.

Komplikace nastaly u dalšího útočníka, jenž zamířil do Třebíče před nedávnem. „Radimu Freibauerovi se znovu vrátily problémy se zády. Bolest mu vystřeluje do pravé nohy a jeho další působení je otevřenou záležitostí,“ přidal jednu špatnou zprávu Čapek.

Obranné řady Horácké Slavie natrvalo vyztuží Pavel Kříž, který v Třebíči v uplynulé sezoně hostoval a odváděl výbornou práci. „S Pardubicemi jsme domluveni na Pavlově přestupu,“ uvedl manažer.

První fáze přípravy je v plném proudu. „Příští týden jedeme na soustředění do Třemošnice, letní příprava pak bude pokračovat až do konce června. Následovat budou fyzické testy a dovolená. Na led poprvé vyjedeme 23. července, snad do té doby zvládneme rekonstrukci zimního stadionu,“ prohlásil Čapek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž