(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Veselý, MAFRA

Všechno musíme zlepšit, zní od hokejbalistů Letohradu

  • 0
Výhra, nebo konec. Nic mezi. Letohradští hokejbalisté se nacházejí ve velmi složité situaci. V semifinále extraligy prohrávají s obhájcem titulu Kert Parkem Praha 0:2 na zápasy a dnes od 17.00 musí doma bezpodmínečně odrazit jeho první pokus o mečbol. To samé v neděli od 12.00, jinak mají po sezoně.

„Abychom uspěli, musí každý hráč podat stoprocentní výkon. Je potřeba všechno zlepšit, bojovnost, dodržování taktiky, disciplínu... A být co nejvíce produktivní,“ velí před odvetami na serveru hokejbal.cz letohradský útočník Miroslav Věchet.

Jeleni se do semifinále propracovali přes Pardubice (3:2) na zápasy i díky parádně chytajícímu gólmanovi Janu Šimarovi, jenže právě před tím Věchet varuje: „Hlavně si teď nesmíme začít myslet, že to Šimi za nás vyhraje sám.“

To se rozhodně nestane. V prvním semifinálovém duelu s Kertem Šimara inkasoval pětkrát a Letohrad padl 1:5, ve druhém třikrát a bez gólového vyjádření Východočechů tedy konečný výsledek zněl 0:3 z jejich pohledu.

„Síla Kertu je obrovská, ta utkání byla moc náročná. Vůbec se nám nepovedla, myslím si, že ze soupeře máme velký respekt a úplně se bojíme hrát,“ přemítá Věchet.

Úvodní zápas série rozhodly hlavně přesilové hry. Pražané dostali možnost sedmi početních výhod a tři z nich dokázali využít.

„Kvalita našeho soupeře v zakončení je opravdu veliká. V prvním i ve druhém utkání jsme měli strašně moc vyloučených, a to si proti Kertu nemůžeme dovolit. I když třeba přesilovku nevyužije, tak nám to bere hodně sil,“ přiznává Věchet.

O dost pozitivnější nálada logicky panuje u obhájce titulu. Kert je jedinou výhru od finále a v letošní sezoně cílí již na třetí mistrovský zářez v řadě. Vše mu hraje do karet.

„Na zápasy s Letohradem jsme se hodně těšili. Trenéři nás na něj perfektně připravili. Soupeře jsme podle mě překvapili naší chutí po vítězství,“ uvažuje gólman Pražanů Petr Mikl, jenž zatím v semifinále inkasoval pouze jednou. „Poslední krok však bývá nejtěžší. Letohrad nám doma na asfaltu nedá nic zadarmo,“ dodává.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž