Momentka z futsalového derby Vysoké Mýto (žlutá) vs. Chrudim.

Momentka z futsalového derby Vysoké Mýto (žlutá) vs. Chrudim. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalisté Vysokého Mýta se musí proti Litoměřicím obejít bez opor

  • 0
Nejspíš na sebe narazí ve čtvrtfinále play-off, ale jistého není nic. Prozatím čeká na futsalisty Nejzbachu Vysoké Mýto a Gardenline Litoměřice druhé vzájemné utkání základní části. Start dnešního střetnutí je naplánován na 20.30, hostit jej budou Litoměřice.

Oba týmy od sebe na čtvrtém, respektive šestém místě, dělí šest bodů. Navrch mají futsalisté Litoměřic. Vysoké Mýto navíc k utkání neodjíždí kompletní. Postrádat bude hned pětici hráčů.

„Do zápasu nenastoupí Jaroslav Kubát, Jiří Beran, Václav Sklenář, Libor Gerčák a bohužel ani já,“ smutnil na ligovém webu vysokomýtský univerzál Michal Jiráský. Trenéři Nejzbachu tak budou muset improvizovat.

„Příležitost dostanou mladí kluci a věřím, že torzo týmu v čele s kapitánem Vágnerem je správně nabudí a tým se ze všech sil společně porve o body,“ přál si Jiráský. 

Asistent hlavního kouče Litoměřických Igor Vodecký si ovšem i přes zmíněné absence klíčových hráčů a nezdar Nejzbachu v minulém kole (porážka 1:6 od pražské Sparty) plně uvědomuje sílu nejbližšího soupeře. „Mýto je ve formě a doprovází jej herní pohoda. Nečeká nás vůbec nic jednoduchého,“ přemýšlí.

Velkou výhodu cítí však v místě konání zápasu. „Domácí prostředí nám velí zvítězit! Chceme ukázat naši kvalitu a prezentovat se dobrým výkonem,“ říká Vodecký a dodává: „Věřím, že si fanoušci najdou čas a přijdou nás do haly podpořit.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž