Momentka z futsalového utkání Hradec Králové - Vysoké Mýto

Momentka z futsalového utkání Hradec Králové - Vysoké Mýto | foto: Martin Veselý, MAFRA

Futsalová paráda: drtivé vítězství v derby i gól brankáře Hradce

  • 0
Futsalisté Hradce Králové konečně dokázali, proč jsou po letech prvním nováčkem nejvyšší soutěže, kterému se podařilo získat za celý ročník více než jeden bod do tabulky. V pátek totiž odehráli své nejlepší vystoupení během soutěže a porazili 6:0 v malém derby pátý tým první ligy Nejzbach Vysoké Mýto.

Na soupeře nastoupili zhurta a už v šesté minutě se parádním sólem blýskl čerstvý reprezentant do 21 let Daniel Hrůša, který prošel až před branku a tam přihrál na gól úplně volnému Chromkovi.

Druhý zásah přidal až v 15. minutě po spolupráci posil Fidry a Stejskala. Minutu před první pauzou mýtský Vladyka pak mohl snížit z trestného kopu, jenže kopl jen do náruče brankáře Menšla, který se pak pokusil o gól přes celé hřiště a o centimetry netrefil bránu.

Jenže jeho spoluhráči přidali další branku pět minut po startu druhé půle a co se Menšlovi nepodařilo v první části utkání, to přišlo ve 30. minutě. Hosté nejprve z velké šance trefili horní tyč a chvíli nato brankář Hradce vypálil míč z vlastní poloviny na soupeřovu branku a tentokrát byl úspěšný.

Salamandři potom přidali ještě dva zásahy v závěru zápasu do otevřené obrany Nejzbachu a radovali se ze druhého vítězství v soutěži. Na kontě nyní mají deset bodů a už se přibližují deváté Spartě, s níž se utkají netradičně už tuto středu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž