Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto.

Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Kouč futsalové Chrudimi nabádá před premiérou k soustředěnosti

  • 0
Podle pohybu v kádrech ostatních konkurentů se zdá, že futsalisté Chrudimi by se mohli na čtrnáctou mistrovskou trofej zapotit ještě více než v předešlých letech. Sezona je však teprve na startu, a byť jiné kluby už úvodní ligový test stihly, Era-Pack se k němu postaví teprve dnes od 20 hodin doma proti nováčkovi soutěže z Jeseníku.

„Věříme, že se nám do ligového ročníku podaří vykročit vítězstvím a předvedeme kvalitní výkon. Jeseník je nový tým v lize a může všechny překvapit, začali výhrou a z toho důvodu musíme být velmi opatrní a soustředění,“ uvedl pro web Chrudimi její kouč Felipe Conde.

Zatímco Jeseník si obnovenou premiéru vychutnal výhrou 3:1 nad dalším novým účastníkem 1. futsal ligy z Mělníku v poměru 3:1, Chrudim měla na programu mezinárodní konfrontaci v Polsku, odkud si z tamního kvalitně obsazeného turnaje Futsal Masters 2017 přivezla celkové vítězství. Formu tedy její hráči viditelně mají.

„Čeká nás velká škola futsalu. S Era-Packem jsme se zatím potkali třikrát a vždy jsme se museli favoritovi sklonit po jednoznačném průběhu. Pokaždé nám ale zápasy daly mnoho informací, ze kterých jsme čerpali a mohli se zlepšovat,“ uvedl předseda Jeseníku Jiří Gnida.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž