Tomáš Koudelka

Tomáš Koudelka | foto: Ivana Hošková

Chrudimský futsalista Koudelka po triumfu: Pro ten pohár jsme si šli

  • 0
Kvůli evropskému šampionátu, který nakonec po vítězném finále s Ruskem opanovali Portugalci, téměř měsíc neodehráli ostrý zápas. Čekání na něj si ale futsalisté Chrudimi vynahradili náramně. V úterý večer podvanácté v historii klubu ovládli domácí pohár, když porazili pražskou Slavii 6:2.

„Herní výpadek na nás byl znát, ale pro ten pohár jsme si šli. Sice to nebyl náš úplně nejlepší zápas, ale soupeři ke konci došly síly,“ uvažoval na svazovém webu chrudimský univerzál Tomáš Koudelka.

Futsalisté Chrudimi porazili Slavii 6:2 a podvanácté získali domácí pohár

Hned v páté minutě jeho tým ztrácel po gólu domácího Makedonce Daniela, ale další gól Slavie za necelých šedesát vteřin už znamenal vyrovnání, jelikož si míč do vlastní sítě srazil Jan Křemen. Ještě do poločasu pak Chrudim otočila na 2:1 a komplikace nepřipustila.

„Dlouho jsme žádný titul či žádnou zlatou medaili nevyhráli, takže je to skvělé,“ těšilo Koudelku.

Do utkání již zasáhly i dvě nové posily Východočechů Srb Marko Radovanovič a Brazilec Torres, přičemž se oba rovnou uvedli gólem. Torres dával na zmíněných 2:1 a Radovanovič zvyšoval minutu před koncem na 5:2.

Pohárový triumf je pro Chrudim velkým povzbuzením v cestě zpět na ligový trůn, v tabulce jí patří první místo o bod před Teplicemi, do konce základní části zbývá šest utkání. To nejbližší Condeho svěřenci odehrají zítra od 19.30 venku proti brněnskému Helasu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž