Dnes pokračuje bitva mezi Vsetínem a Zlínem

Vítěz dnešního utkání mezi hokejisty Vsetína a Zlína půjde do dalšího utkání v psychické pohodě. Do čtvrtého sobotního utkání půjde s vědomím, že k postupu mu budou chybět jen dvě utkání. Dnešní zápas, který bude z největší pravděpodobností zcela vyprodán, začíná ve Zlíně na zimním stadionu Luďka Čajky v 17 hodin. Na utkání se připravuje i policie, která chystá mimořádná opatření. O nich se můžete dočíst zde.

V posledním utkání vyždímali zlínští hokejisté ve druhém utkání čtvrtfinále play off se Vsetínem z minima maximum.

Za jejich vítězstvím 2:1 v prodloužení a prvním bodem do celkové statistiky série, která má před dnešním třetím utkáním podobu 1:1, nestála jen obezřetnost v obraně, pohotovost v útoku a nezdolná snaha uspět. Tým musel do akcí velmi často jako druhý, o krok zpět. Zlínští měli především na vsetínské straně kluziště potíže.
Statistika druhého čtvrtfinále je výmluvná.

V zahajovací části vyhrál zlínský tým v útočné třetině pouze jediné vhazování. Ovšem hned první vlastní rozehrávka byla  dotažena do správného konce. Útočník Martin Jenáček vstřelil v polovině desáté minuty první branku.

Stejná úspěšnost na bully za útočnou modrou čarou se opakovala také po přestávce.

V závěrečné třetině se v kruzích před vsetínským brankářem Jaroslavem Kamešem už neprosadil tváří v tvář soupeři vůbec nikdo. V nastaveném čase ovšem zkřížila v pravém kruhu hole dvojice Petr Čajánek, Jiří Burger. Zlínský centr vyhrál, puk odpálil jeho spolubojovník na pravém křídle Miroslav Okál a dorážku puku procezeného skrz Kamešovy chrániče zařídil Radovan Somík - 2:1.

Jeden úspěch na vhazování v řádném času a další až v prodloužení a dvě branky, to je první kuriozita napínavého boje sousedních klubů o semifinále. "Do šancí se můžete dostat i jinak, nejen po bully. Ovšem souhlasím s tím, že pokud máte taková úspěšnost, tak je to výborné," řekl k tomu zlínský trenér Zdeněk Venera.

"Existuje ale také ještě statistika, takzvaného nerozhodného bully. Z ní už jasně nevyplyne, kdo vlastně zvítězil. Možná tam patří i Čajánkovo vhazování, u kterého není možné jednoznačně říct, že bylo jasně vyhráno. Puk mířil spíš do boku k Okálovi, který se před vsetínského beka dokázal prosadit," dodal.

Zlínský bek Marušák, vsetínský útočník Burger a Leška ze Zlína se plně soustředí při druhém čtvrtfinále. V prodloužení rozhodl Somík a Zlín vyhrál.

Zlínský Petr Čajánek se prosmýkává kolem Jiřího Dopity

Krayzel ze Vsetína obehrál zlínského obránce Ministra


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž