Teplický futsalista Vincius Menezes Sousa (v černém) a Jan Lištván z Vysokého Mýta

Teplický futsalista Vincius Menezes Sousa (v černém) a Jan Lištván z Vysokého Mýta | foto: Martin Adamec, MAFRA

Distancovaný futsalista Kopecký: Čeká nás mezinárodní kvalita

  • 0
Tak vyrovnané finále ještě futsalová liga nezažila. Až poslední pátý zápas rozhodne o tom, které mužstvo bude moci nad hlavu zvednout pohár pro nejlepší mužstvo republiky. Úvodní hvizd vypjatého duelu zazní ve 13.45 v hale chrudimského Sokola.

"Teplice mají velmi kvalitní mužstvo, mají v kádru spoustu Brazilců nebo Rusů. Navíc se celou roční přípravu zaměřily právě na závěrečné vyřazovací boje," hledá příčiny rekordně dlouhé finálové série zkušený chrudimský univerzál Marek Kopecký.

Vy kvůli třem žlutým kartám nebudete moci do rozhodujícího utkání nastoupit. Jak budete prožívat zápas v hledišti?
Musím říct, že na tribuně budu snad nervóznější než kluci na hřišti. Mrzí mne, že do utkání nebudu moci zasáhnout. To by bylo nepříjemné pro každého hráče.

Finálová série je rekordně dlouhá. Nejenže se vleče téměř měsíc, ale i zápasy jsou nepravidelně rozmístěny.
Určitě nám to vadí. Dlouhé čekání na zápasy neprospěje ničemu. Hráči jsou po dlouhé sezoně unavení, tím se zvyšuje možnost jejich zranění, zákonitě se to musí projevit i na kvalitě zápasů. Ale ta je i tak vysoká. Nebál bych se ji přirovnat ke kvalitě zápasů na mezinárodních turnajích.

Jak byste nalákal diváky, aby si na páté finále našli cestu?
Myslím si, že to ani není potřeba. Sami musí vědět, o co se hraje. Je to poslední zápas v sezoně a rozhodne se o vítězi ligy a to musí táhnout. Kluci dají do zápasu všechno a podporu z hlediště si bezesporu stejně jako v Teplicích zaslouží. Věřím, že v hale bude našlapáno až po střechu a my zápas dovedeme do vítězného konce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž