Chalupa sleduje finále na trenažérech

Chalupa sleduje finále na trenažérech - Finále exhibičního závodu na trenažéru sledoval před karlovarským hotelem Thermal jeden z našich nejlepších veslařů Václav Chalupa už jen jako divák. | foto: Tomáš Kasal, MF DNES

Chalupa by to rád zkusil i na divoké vodě

Karlovy Vary - Nejlepší čeští veslaři, kteří se připravují na olympiádu, přijeli změřit své síly do Karlových Varů na Kanoe Mattoni Fest. Při exhibici na trenažérech se diváci mohli na sportovce nejen podívat, ale také si sami vyzkoušet, jaká je to dřina. V závodním poli nechyběl ani zkušený skifař Václav Chalupa.

Ten se však na trati 500 metrů nakonec do šestičlenného finále neprobojoval. "Je to na mě moc krátká trať. Jel jsem naplno, ale nejsem tak výbušný typ. Je to podobné, jako když sprinter v atletice změří síly s mílařem," hodnotí své učinkování v exhibici Václav Chalupa.

Závody na trenažerech  však v žádném případě nezavrhuje. "Je to fajn. Takhle jsme divákům mnohem blíž a oni nás nemusí hledat kdesi daleko na vodě. Navíc si mohou lidi veslování vyzkoušet, aniž by jim hrozilo, že spadnou do vody," usmívá se Chalupa.

Kanoe Mattoni vyvrcholí o víkendu Světovým pohárem na divoké vodě a Václav Chalupa se netají tím, že zkusit  to  ve vlnách by ho taky lákalo.

"Je fakt, že znám spíš slalomáře  -  Štěpánku Hilgertovou, Lukáše Pollerta  nebo Šimka s Rohanem - protože se zejména přes zimu vidímě na nejrůznějších společenských akcích. Ale rád se podívám na jakékoli závody na divoké vodě- Tyhle sporty jsou mi prostě sympatické. Loni jsem to taky zkusil na raftu v Chorvatsku, ale tam to moc o adrenalinu nebylo, protože to byla taková poklidná řeka," říká Chalupa, který nevyloučil, že po skončení aktivní veslařské kariéry přesedlal na rafty.

"Uvidíme, až skončím s veslováním. Je možné, že se něčemu takovému budu věnovat," dodává Chalupa. 
 
Veslařský Mattoni Cup
Veslařská exhibice Mattoni Cup před hotelem Thermal vrcholila ve finále mužů. Na pětistovce dlouho vedl o desetinky vteřiny Jan Schindler, ale pomaličku jeho náskok stahoval Václav Zitta. V cíli se nakonec časomíra u obou zastavila na shodném čase 1:17,2. Třetí v pořadí skončil Petr Vitásek (1:18,2).

Mezi ženami zvítězila způsobem start-cíl Pavlína Žižková (1:31,8), druhá skončila Mirka Knapková (1:32,8) a bronzový stupínek obsadila Irene Neffeová (1:33,3).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž