Boxera Kraje čeká kvalifikace

  • 1
Mělník - Necelý měsíc zbývá do evropského šampionátu boxerů v chorvatské Pule. V čerstvě zveřejněné nominaci nechybí ani mělnický rohovník Rudolf Kraj, největší česká medailová naděje. "Vše mimo umístění na stupních vítězů bude pro Rudu neúspěchem," tvrdí zcela otevřeně Krajův bývalý trenér a předseda mělnického SK BC Václav Pojkar.

"Už si udělal jméno na olympiádě v Sydney a tudíž nemůže myslet na nic jiného než na nejvyšší příčky. Zisk medaile navíc znamená i jízdenku na další olympiádu v Aténách."

Pojkar svého bývalého svěřence neustále sleduje a na otázku jeho připravenosti pohotově reaguje. "Maká, protože už dozrál a ví, co chce. A jeho současný kouč Míťa Soukup mu navíc nic neodpustí. Připravený je i po fyzické stránce."

Podle Pojkara by se Kraj měl častěji účastnit náročnějších zahraničních turnajů. V domácích podmínkách mu totiž chybí kvalitní konkurence.

V poslední době si loňský druhý nejlepší sportovec středočeského kraje vyzkoušel trénink se sparingpartnery v Polsku. Mělo by mu to pomoci ke snadnější adaptaci na mezinárodní box.

"Olympijská kvalifikace je v Evropě nejtvrdší ze všech kontinentů," ví dobře Pojkar. "Každý adept postupu musí být skvěle připraven."

Bývalý Krajův kouč nadále vede přípravu mělnického oddílu. Rýsuje se nějaký nástupce stříbrného olympijského medailisty? "Box nikdy nebude masový sport. Do tělocvičny někdy přijde pět, jindy deset kluků. V juniorské kategorii vybojoval titul mistra republiky David Čížek, teď se musí začít více prosazovat i mezi muži."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž