Zaremba si spravoval chuť

Petrovice u Karviné - Motokrosař Jan Zaremba z Petrovic u Karviné si odjel spravit chuť na mistrovství Evropy v soutěžním enduru. Úspěšně. V maďarském Csitáru byl ve třídě do 125 ccm dvakrát nejlepší. "Motokrosová sezona mi začala neskutečně smolně, potřeboval jsem se odreagovat," říká Zaremba.

"Ten úspěch jsem potřeboval. Já i všichni kolem." Zaremba má přitom se soutěžním endurem minimální zkušenosti. Jen loni jel Šestidenní v Brazílii a jako nováček byl mezi českými reprezentanty nejlepší.

A týmu z Unhoště pomohl ke klubovému vítězství. Proto se s manažerem Ladislavem Krupičkou dohodl, že když bude mít volno, pojede enduro znovu.

"Maďaři připravili pěknou trať," líčí Zaremba. "Byla rychlá, seděla mi. Byl to super trénink. Navíc mě docela naháněl Ital Fermi, loňský mistr Evropy. Tak jsem se i zpotil."

Mistrovství Evropy v enduru bude pokračovat 12. a 13. června v polském Kwidzynu. Dá mu Zaremba přednost před atraktivnějším motokrosem?

"Nevím, co bude dál," krčí rameny. "Enduro jsem rozjel dobře, ale teď mám v hlavě Loket. Tam se v neděli pojede třetí díl mezinárodního mistrovství v motokrosu. Pak se uvidí."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž