Sportovní prototypy nebudou potrestány

Řím - Po dlouhých diskuzích se Mezinárodní automobilová federace přece jen poddala a již netrvá na plánovaném "potrestání" moderních sportovních prototypů s řazením na volantu cestou zmenšení otvoru pro nasávání vzduchu do motoru. Tento vývoj by mohl umožnit start vozu Audi R8, jaké vlastní například Sztefan Johansson v šampionátu FIA. "Přivádí mě to k seriálu o něco blíž, ale ještě musím počkat, zda bude FIA tuto soutěž podporovat," řekl Johansson.

Ale i jinak mají sportovní vozy zelenou. Poté, co anonymní investor převzal podíly této značky, chce Courage nastoupit v Le Mans se dvěma novými továrními vozy s motory Judd.

Z Itálie se hlásí nový výrobce. Dřívější pilot formule 2, Gianfranco Trombetti, již svůj speciál Promec-BMW (poněkud připomínající Reynard) úspěšně testoval v Magione a chce se přihlásit do kompletního mistrovství.

I jediná negativní zpráva pro organizátora série Johna Mangoletsiho ovšem přišla z Itálie. Tradiční "1000 kilometrový" závod v Monze musel být odřeknut. Důvodem je rekonstrukce boxového komplexu, která nebude do plánovaného data (21. dubna) dokončena. Podnik bude nahrazen závodem v portugalském Estorilu.

Pro české fandy sportovních vozů tak zbývají pouze Nürburgring (15.9.) a Spa (22.9.), které jsou


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž