Libor Podmol

Libor Podmol | foto: ČTK

Škoda, že moje triky nebyly dotažené, litoval freestylista Podmol

V pátek i v sobotu vyhrál všechny doprovodné soutěže. Byl nejlepší ve skoku do výšky i v kombinaci superkrosu a freestyle motokrosu. Ovšem v obou hlavních závodech oficiálního mistrovství světa ve freestyle motokrosu podlehl Libor Podmol francouzskému jezdci Remi Bizouardovi.

"Klidně bych ty menší poháry vyměnil za ten jeden pro vítěze hlavního závodu. Vždyť kvůli tomu jsme tady," přiznal Libor Podmol.

V sobotu jste byl k vítězství blízko, v kvalifikaci jste Bizouarda porazil. Proč to nevyšlo ve finálové jízdě?
V létě jsem měl zlomenou nohu a naplno jezdím na motorce měsíc. Ve finále to bylo vidět. Potřebuju zlepšit plynulost jízdy. Jeden skok se mi tak úplně nepodařil a byl jsem pak takový rozhozený. Říkal jsem si, že je to v prčicích. Ostatní moje triky potom nebyly dotažené. Moje chyba.

Závod mistrovství světa ve freestyle motokrosu se jel v Ostravě poprvé. Co jste říkal hale a atmosféře?
Bylo to úžasné, moc se mi to líbilo. Dvoudenní závody jsou pro nás jezdce sice hodně fyzicky náročné, ale bylo to skvělé. Co třeba předváděl Remi Bizouard, to byla paráda. A ani ostatní se neztratili. Jen je škoda, že se Scottovi Murraymu nepovedl v pátek ten double backflip. Jinak hala je perfektní, neměli jsme žádný stres s rozjezdem ani místem na dobrždění.

Co vás čeká teď?
Další víkend závod světového šampionátu v Zagrebu, pak show v Praze, poté závody v Namibii a Brazílii. Mrkneme se v Namibii na lvy a v Brazílii na tanečnice (smích).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž